A nagykanizsaiak jöttek ki rosszabbul a meccs eleji gólpárbajból

facebook megosztás

Kikapott a III. Kerület vendégeként az FC Nagykanizsa. A Nyugati csoport rangadója jól indult a dél-zalaiaknak, hiszen már a 22. másodpercben megszerezte a vezetést Kovács György. Erre azonban 9 perc alatt három góllal feleltek az óbudaiak, így már a meccs 10. percében kialakult a 3-1-es végeredmény.

Könnyen lehet, hogy az egész szezon leggyorsabb gólját szerzete Kovács György a TVE Sporttelepen, de nem tartott sokáig a kanizsai öröm. A bekapott gól megfogta a vendégeket, amit alaposan meg is büntetett a Kerület, hiszen az ötödik percben már a hazaiaknál volt az előny. A sorminta folytatódott, hiszen a 10. percben Aczél Zoltán csapata a harmadik szögletét is gólra váltotta. Lőrincz lábáról ment ki a labda, majd a kisszögletnél Kozics Attilára nem figyelt a kanizsai védelem. A beadott labdát a nyáron Siófokról hét szezon után távozó, Elek Bence bólintotta a kanizsai kapuba. Az első félidő közepéig nagy fölényben játszott a Kerület, de a szünet után egyértelműen átvette az irányítást Gombos Zsolt csapata. 

Az 50. percben – követve az eddigi forgatókönyvet – szögletből szépíthetett volna a Kanizsa, de Kovalovszky fejese elkerülte a kaput. A vendég mezőnyfölény ellenére sokáig kellett várni az újabb komoly lehetőségre.A 85. percben Szabó Patrik tette szépen fejjel maga elé a Kondortól kapott labdát, majd ment el a szélen. A centerezése üresen találta Kovácsot, aki azonban 6 méterről hibázott. Újabb ziccert már nem hozott a mérkőzés, így maradt a végeredmény 3-1. Acél Zoltán szerint a csapata tartása és a hibátlan szögletvariációk jelentették a győzelem kulcsát. Hozzátette – rendkívül sportszerűen – a második félidőben a Kanizsa a Kerület fölé nőtt, de ez csak egy komoly lehetőséget hozott. 

– 3-1-nél nagyon magabiztosak lettünk, jól futballoztunk, úgy érzem, akkor szerezhettünk volt több gólt. Az első félidő végén elkényelmesedtünk, s kényelmesek is maradtunk a második félidőben is. Ott a Nagykanizsa átvette a játék irányítását. Zsolt sokat cserélt, próbálta hozni a támadóit. De egy helyzetre hoztuk őket össze, egy komoly helyzetet kellett védenie a kapusomnak, a többinél pedig körberugdosták a kaput, tehát végig veszély volt. Én nem szeretem, hogy ennyire nem érezzük a veszélyt, nem kértem ekkora defenzívást a második félidőben –értékelte a mérkőzést Aczél Zoltán, a hazaiak vezetőedzője.

Gombos Zsolt kiemelte, felkészültek a Kerület pontrúgásaiból is, ezért különösen fájó a három szöglet után esett gól. Ugyanakkor szerinte arra lehet építeni, hogy mezőnyből nem tudott gólt szerezni a fő bajnokesélyes, és többségében labdabirtoklásban is ellenfele fölé nőtt a Kanizsa.

– A védekezésünk van szó: felkészültünk az ellenfélből, még ezekre a pontrúgásokra is. S mindenki tudta, hogy mi a dolga, szervezetten védekezünk, mezőnyben nem tudtak velünk mit kezdeni. Nem emlékszem, hogy akcióból lett volna az ellenfélnek helyzete. Viszont azt leszögezem, hogy természetesen megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést –mondta el stábunknak Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A hétvégén kupakör vár a csapatokra, az FC Nagykanizsa ellenfele a 43.sz. Építők SK lesz, míg a III. Kerület Úrkútra látogat.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.