Búcsúval egybekötött falunappal ünnepelték augusztus 20-át a nagyradaiak

facebook megosztás

A felnőtteket – egyebek mellett – főzőverseny, a gyerekeket pedig ugrálóvár és pónilovaglás várta a rendezvényen. Az időjárás ugyan nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, ám a programokat végül meg tudták rendezni.

Szent István Nagyrada védőszentje, így államalapításunk ünnepén tartják a búcsút a faluban, míg a falunapot a korábbi években általában ősszel bonyolították le. A szervezők ezúttal a két eseményt egybekötötték, mivel korábban a rossz idő rendre közbeszólt a programok zavartalan lebonyolításába.

– Ennek a hagyománynak már régóta vége van, olyan értelemben, hogy nincsenek sátrak, nincsen olyan tömeg. A falunapot mi eddig a radai szürethez – hiszen ez egy bortermelő vidék – szoktuk kötni. Ez általában szeptember végén, október elején szokott lenni, tavaly is októberben volt, csak a tapasztalatunk az volt, hogy elég mostoha időjárás van abban az időben, sokszor van eső és azért választottuk augusztus 20-át, mivel ennek van apropója is – nyilatkozta Anda Zoltán, Nagyrada alpolgármestere.

A programokkal igyekeztek a szervezők minden korosztályt megszólítani. Így a felnőttek próbára tehették ügyességüket a parasztolimpián, a gyerekek íjásztudásukat tesztelhették, és bárki kipróbálhatta a tűzoltóság daruját. A főzőverseny immáron hagyománynak számít Nagyradán, többen már összeszokott csapatot alkotnak.

– Annak idején még a Kis-Balaton Halászléfesztiválon szoktunk indulni halászléfőzéssel, ugyanezzel a csapattal. A tíz alkalomból nyolcszor megnyertük vagy az elsők között voltunk. Nagyon jól összekovácsolódott ez a társaság. Jelen pillanatban a képviselőtársaimmal főzünk, illetve az egyik barátunk van még itt – emlékezett vissza Zsiga Zsolt, a település képviselője.

A falunapi program esti koncerttel és utcabállal zárult.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.