Felkészülésük felénél járnak a kanizsai kézisek

facebook megosztás

A férfiak bajnoki címet nyerő kerete együtt maradt, míg a nők erősödtek a nyáron. A célok változatlanok: Csalló Ádámék megnyernék a harmadosztályt, míg Kovács Boglárkáék szeretnének a középmezőnyben végezni a 2022-2023-as szezon során.

Van még idő csiszolni a támadásbefejezést a Tungsram SE Nagykanizsa női csapatánál, hiszen szeptember közepén indul az NB II-es szezon. Baranyai Zsolt szerint erősödött a csapata, hiszen három jó képességű játékos érkezett a nyáron, köztük van Krenner Fanni is, aki a legutóbbi kiírásban a csurgóiak felnőtt gárdájában is bizonyított.

– Egy játékos jött a csurgói ificsapatból, egy a csurgói felnőttcsapatból. Ott megszűnt az egyesület, s így volt lehetőségünk őket megszerezni, ők nagy erősségei lesznek az egyesületnek. Még egy játékost sikerült Marcaliból megszerezni, ő a tavalyi szezont kihagyta. De azt gondolom, ő is segítségére lehet a csapatnak –  mondta el Baranyai Zsolt, a Tungsram SE női csapat vezetőedzője.

A 2021-2022-es szezonban két bravúrgyőzelmet is arattak a lányok a Kanizsa Arénában. Kovács Boglárkáék ezt a jó szokásukat átmentenék az előttük álló kiírásra is.

– Az egyik a Székesfehérvár volt, a másik a pedig a Dunaújváros. Mint a két csapat ellen egy góllal tudtunk nyerni. S mind a kettőt itt, az Arénában vertük meg, a délelőtti, 11 órás időpontban. Ez nekünk nagyon bevált. Reméljük, a következő szezonban is lesznek ilyen meccseink –fogalmazott Kovács Boglárka a Tungsram SE játékosa.

Három edzőmérkőzés szerepel még a fiúk felkészülésében. Mint ismert: sokáig úgy tűnt, indulhat az NB I/B-ben a csapat, végül azonban nem sikerült előteremteni a megfelelő anyagi hátteret, így maradt a harmadosztály.

– Nyilván egy ilyen eset után össze kell szedni a játékosokat, kicsit motiválatlanabb volt a társaság az elején, de igyekszünk ugyanúgy csinálni mindent, mint az előző években. Ugyanúgy edzünk, ennek eddig volt eredménye, bízzunk benne, hogy most is meglesz – nyilatkozta Csalló Ádám, a Tungsram SE játékos-edzője.

A játékosok elégedettek az eddig elvégzett munkával.

– Azt gondolom, hogy haladunk, még van előttünk munka, de úgy gondolom, fel fogunk készülni a rajtra –vélekedett Csordás Marcell a Tungsram SE játékosa.

A kanizsai együttes nyáron harmadikként zárt a bajnokok rangsorában, de volt olyan együttes, amely nem vállalta a feljutást, így osztályozó nélkül léphettek volna osztályt Csalló Ádámék. Ez az anyagi problémák miatt nem sikerült, de a cél az, hogy a pályán 2023-ban is kivívják a kanizsai játékosok az NB I/B-s tagságot.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.