Harcművészeti világbajnokságot rendez Nagykanizsa

facebook megosztás

34 ország, mintegy 1000 versenyzője méri össze tudását a combatsport világbajnokságon a Kanizsa Arénában. Az esemény mai sajtótájékoztatóján Horváth Ferenc, a rendező szervezet, az ICO magyarországi elnöke elmondta: az európai harcosok mellett Brazíliából, Ausztráliából és még Nepálból is érkeznek sportolók. A megmérettetés október 14-én mérlegeléssel indul, majd 15-én és 16-án tartják a küzdelmeket.

Mindössze két hónapja volt a szervezésre Horváth Ferencnek, hiszen eredetileg a nemzetközi szövetség Ukrajnában rendezte volna a világbajnokságot. A háborús helyzet miatt azonban váltani kellett. Horváth Ferenc szerint óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországra voksoltak, amiben az is közrejátszhatott, hogy tavaly már megtartottak egy Európa-bajnokságot Zalaegerszegen. A világbajnokság esetében azonban Kanizsát választotta a világszervezet a megyeszékhely helyett.

– Két helyet néztünk meg. Az egyik, mivel zalaegerszegi vagyok, a zalaegerszegi sportcsarnok volt. Majd felvettük a kapcsolatot a Kanizsa Aréna vezetésével, meglátogattuk, készítettünk fényképeket, videókat. Ezeket kiküldtük, a világszövetség vezetése, technikai bizottsága döntött amellett, hogy a világbajnokság egy igazán méltó helyre kerüljön, ez pedig a Kanizsa Aréna. Több dolog miatt is. Az egyik és legfontosabb, hogy közvetlen az autópálya mellett van, a másik, hogy a horvát-szlovén határ közelében van. A harmadik pedig az, hogy egy új, tényleg a lehető legjobban felszerelt sportarénáról beszélünk –nyilatkozta Horváth Ferenc, az ICO magyarországi elnöke.

A megmérettetésen tatamin folyó küzdelmeket és K1, valamint MMA versenyt is rendeznek. Európán belül favoritnak számítanak a horvátok és a szerbek, de a magyar tábor is népes, több mint 170-en indulnak, a többségük ráadásul éremesélyes.

– A hollandokat sem kell félvállról venni, mert a K1-rendszert ők dolgozták ki. Annak ellenére, hogy Japánban volt az első verseny, a hollandok viszik a K1-et. S az orientált bokszba is neveztek, nagyon sok bokszolónk van. A kvalifikált rendszerben is 100 fő fölött állunk. Én azt gondolom az összesen 170-180 főből, 100-120 az, aki dobogón végezhet – hangsúlyozta Horváth Ferenc.

A városvezetést Bizzer András alpolgármester képviselte a mai tájékoztatón. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a versenyt a Kanizsa Aréna bérleti díjával, azaz 1250000 forinttal támogatja az önkormányzat. Erről múlt héten egyhangúlag döntött az OKISB. 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.