Idén is megtartották a Mária napi búcsúi misét a bagóhegyi kápolnában

facebook megosztás

Mária napi búcsúra hívta a harang a bagóhegyi kápolnához vasárnap a helyi gazdálkodókat és az elszármazottakat. A szőlőhegyi templom a Nagyboldogasszony titulust viseli, így az augusztus 15-i ünnephez kapcsolódó búcsúi mise idén sem maradt el.

Sok más környékbeli, hegyi kápolnához képest a bagóhegyi kitűnő állapotban van, a hívek és a helyi gazdák munkájának és adakozásának köszönhetően. Az elmúlt évek alatt a kis épület kívül-belül megújult, és folyamatosan karban van tartva. A kápolna a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Plébániához tartozik, így vasárnap Nagy Vendel plébános tartotta a hálaadó szentmisét. A hívekért, mindazokért, akik már elhunytak, de ezt a kápolnát építették, mindazokért, akik ezt újra és újra karbantartják, és azokért, akik a kápolnához ellátogatnak és magukénak érzik – fogalmazott a szertartáson Vendel atya.

– Nagyboldogasszony, Szűz Mária mennybevételének az ünnepe. Ez azt mutatja, hogy Mária testestől-lelkestől felvétetett a mennybe, ő volt egyedül bűntelen Jézus után. Így az a test, amely bűntelen, az Úristen felvette testestől-lelkestől a mennybe – mondta Nagy Vendel plébános.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.