Idősebb korosztályban is bizonyított a sportlövő Borsos Eszter

facebook megosztás

Már az országos ifjúsági bajnokságra készül Borsos Eszter. A PLSE Nagykanizsa sportlövője a junior ob-n nemrégiben ezüstérmet szerzett. A fiatal tehetség teljesítményének értékét még tovább növeli, hogy jelenleg még ifikorú, így július végén az idősebb korosztály versenyén érte el az országos második helyezést. 

Egy hónapot készült intenzíven Eszter a Polgári Sportlövész Egylet bázisán edzőjével, Horváth Károllyal a junior országos bajnokságra. A kanizsai sportoló a nyár elején dolgozott, valamint a székhely technikai hiányosságai sem könnyítették meg a felkészülését, mindezek ellenére a fekvő helyzetből leadott 60 lövéses kategória második legjobbja lett az országban.

– Nem számítottam dobogós helyezésre, viszont a fekvő versenyszám mindig is közel állt hozzám, s tudtam, hogy nagyon jól megy. Nagyon jó versenyzők indultak, nagyon színvonalas verseny volt, hiszen voltak olyan sportlövők, akik Európa-bajnokságon is részt vettek vagy esetleg már világkupán. Amikor végeztem a versennyel, láttam, hogy ez azért nem olyan rossz eredmény magamhoz képest sem. Azt gondoltam, hogy kb. az 5-6. helyen fogok ezzel végezni, aztán mikor kimentem a lőállásomból, akkor fogadtak azzal a hírrel, hogy második helyezést értem el – mondta el stábunknak Borsos Eszter, a Polgári Sportlövész Egylet sportolója.

Eszter fő célja a kontinenstornán való részvétel. Az Eb-ig vezető út fontos állomása a szeptemberi országos ifjúsági bajnokság, ahol egyértelműen fel akar kerülni a dobogóra a dél-zalai sportlövő.

– Be kell kerülni a válogatottba először is. Esélye most van rá, de a következő versenyen nagyon sok minden fog múlni, az ifjúsági bajnokságon. Ha ott lesz az első háromban, akkor van neki esélye – fogalmazott Horváth Károly, a Polgári Sportlövész Egylet edzője.

Érdekesség, hogy a nemrégiben a szövetségtől ezüst jelvényt kiérdemlő Horváth Károly felkészítése mellett, családon belül is el tudják látni jó tanácsokkal Esztit, hiszen testvére, Borsos Fanni pár éve bekerült a felnőtt sportlövő válogatottba, míg édesapja, Borsos Attila pedig vadászik.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)
 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.