Kreatív délelőttre várták a gyermekeket a Hevesi Sándor Művelődési Központban

facebook megosztás

Az intézményben minden héten szerdán tartják a szünidei kézműves programot. A foglalkozáson ezúttal is lehetett vágni, színezni, ragasztani, rajzolni, vagyis a gyermeki fantáziát egy kész alkotásban megmutatni.

Táborozó fiatalok, szülőkkel és nagyszülőkkel otthonról kimozduló kicsinyek ültek ismét együtt asztalhoz, hogy alkossanak. A kézműves játszóházat ma látogatta meg először a nemrég a megyébe költözött Erős Ágnes és lányai, akik otthon is szívesen kézműveskednek.

–  Le kell foglalni a nyári szünetben őket, meg egyébként ők is szeretik. Nézünk néha videókat, főleg a nagyobbik, ő már vág, ragaszt, sok mindent csinál egyedül. Szerintem szuper elfoglaltság –  mondta el Erős Ágnes.

A szervezők általában kész mintákkal, sablonokkal, különböző technikai megoldásokat kínálnak a résztvevőknek. A gyermeki fantázia persze ezektől sokszor eltér, s így még egyedibb alkotások születnek a szerdai foglalkozásokon. Cseresnyés Máté is egy általa megálmodott táblát készített a szobája ajtajára.

– Csinálok most egy szellemet, egy kört és egy ikszet, ide bele fogom ragasztani a szellemet és a vonalat, hogy a szellemek tilosak és úgy fogom megcsinálni – fogalmazott Cseresnyés Máté.

Bár a művelődési intézmény egész évben számtalan gyermekprogramot kínál a fiataloknak, a közös alkotás lehetősége a nyári szünetben a legnépszerűbb.

– Már hagyományos, hogy minden évben július és augusztus hónapban kézműves foglalkozásokat tartunk. Próbáljuk érdekessé tenni ezeket az alkalmakat. A mai alkalommal a gyermekszoba ajtajára készíthetnek névtáblát a gyermekek, a következő alkalommal képkeretet fogunk készíteni, jövő szerdán, amire meglepetésként fotó is fog kerülni, melyet a kolléganő fog kinyomtatni – árulta el Horváthné Gelencsér Edit, a HSMK intézményvezetője.

Az ingyenes kézműves foglalkozás utolsó nyári állomása augusztus 17-én, szerdán lesz. Akkor is 10 órától várják a kreatívkodókat.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.