Lezárult a Széchenyi tér műszaki átadás-átvétele

facebook megosztás

Megtörtént a Széchenyi tér végleges műszaki átadás-átvétele ma délelőtt. A kivitelező egy hónappal ezelőtt kapta meg a lakossági és hatósági észrevételeket tartalmazó hibalistát. A szakemberek ezeket a pótlásokat ellenőrizték a helyszínen.

A tér műszaki átadása július 16-án kezdődött, a hibalista akkor készült, melyet a kivitelező 30 napos határidőn belül orvosolt, ennek megfelelően jelentette készre a teret – mondta el Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

 – Itt van a közlekedési hatóság, a VIA Kanizsa képviselői, mint üzemeltetők. Az önkormányzattól is itt vannak a kollégák, tehát minden érintett, akinek van itt észrevételezni való lehetősége, azok eljöttek, és megnézik, hogy a kivitelező megfelelő munkát végzett-e –  nyilatkozta Czirákiné Pakulár Judit.

A műszaki átadás-átvétel lezárása során az illetékesek aprólékosan megvizsgálták a területet, figyelembe véve az észrevételeket.

– Ami már régebben felmerült, csak voltak még itt pótmunkák, amit el kellett végezni, az mindenképpen a lépcsőket érintette. Itt szintbeli, meg egyéb különbségek voltak, amiket másként nem lehetett orvosolni. Aztán amit a Vízmű írt elő a kivitelező számára, a korábban megépült csatornahálózat fedlapjait, most lehetett behelyezni – fogalmazott Csonka Attila, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere.

A parkoló területe ugyan megmaradt az eredeti méretében, de a forgalomtechnika változott, mindez érinti a templomközt is, ami az ottani lakók és célforgalom számára lesz használható. Csonka Attila nagyobb figyelemre inti a közlekedőket a megújult szakaszon.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.