Megtartotta búcsúmiséit Arányi Zoltán plébános

Zoltán atya az elmúlt öt évben a térség három plébániáján, összesen nyolc településen szolgált.  

2015-ben került Nagykanizsára Zoltán atya, a Jézus Szíve Plébánián töltött el több mint két évet, akkor ismerte meg Zala megyét.

– Nagyon megszerettem ezt a vidéket és ajándékként éltem meg, amikor a püspök atya 2017-ben nem távolabb helyezett Nagykanizsától, hanem ide, gyakorlatilag a szomszédságába, Újudvarra. Akkor még Homokkomáromot láttam el és egy évvel később bővült a szolgálati területen Gelsével, így három plébániában szolgáltam. Újudvar, Homokkomárom, Gelse és a hozzá tartozó kis falvakban, összesen nyolc településen – nyilatkozta Arányi Zoltán plébános.

Zoltán atya elmondta: a településeken élők a kezdetektől nagy örömmel fogadták és azt tapasztalta, hogy a zalai vidék az ország vallásosabb területei közé tartozik.

– A búcsú mindig szomorú, ha az ember jól érezte magát és szerették ott, ahol élt. Úgyhogy szomorú, de az élet nem áll meg és menni kell tovább. Az új szolgálati helyemen is biztos vagyok benne, hogy szerető embereket találok – tette hozzá Arányi Zoltán. 

A plébános hálával és szeretettel gondol vissza az elmúlt időszakra, szolgálatát a Balaton déli partján található Lengyeltótiban folytatja.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)