Nagykanizsán üzemanyaghiányt nem, de hosszabb várakozási időt rendszeresen lehet tapasztalni

Nem tapasztaltak üzemanyaghiányt az elmúlt napokban a városban és a környéken a megkérdezett kanizsaiak. Több hírportálon olvasható, hogy a következő időszakban érdemes felkészülniük a közlekedőknek arra, hogy nem mindig és nem minden kúton kapható az összes üzemanyagtípus. A szakemberek azt tanácsolják, hogy hosszabb útra, aki teheti, tele tankkal induljon el.

Az ország más területein is gyakran megfordul Loncsár Levente és néhány helyen járt már úgy, hogy nem kapott üzemanyagot. A biztonság kedvéért a korábbi tíz liter helyett, mostanában 20-30 litert tankol egyszerre az autójába. Nagykanizsán üzemanyaghiányt egyelőre nem tapasztalt, ellentétben a várakozási idő megnövekedésével.

– Most mindenki megy nyaralni, mindenki többet tankol, mert sorok vannak a kutakon. Eddig nem tapasztaltuk itt a környéken, hogy ilyen hosszú sorok vannak, de mostanában 4-5 autó mindig van az ember előtt, az biztos. És nem azért, mert oda kell vinni a forgalmit megmutatni és azzal több idő telik, hanem nem tudom. Ott áll mindenki a kis kannájával, nem tudom, hogy miért van ez  – mondta el Loncsár Levente.

Egy másik kanizsaitól megtudtuk, hogy inkább kismotorral és a hajnali órákban jár tankolni, így biztosan eljut a munkahelyére.

 – Kismotorral tankolok, úgyhogy nekem öt liter benzin elég öt napig arra, hogy eljárjak dolgozni, annyit pedig lehet venni. Az autósoknak azért nehezebb lehet – fogalmazott Novák Tibor.

Ahogy azt a Független Benzinkutak Szövetsége néhány nappal ezelőtt kihirdette: a hozzájuk tartozó töltőállomások augusztus 19-én és 20-án üzemszünetet tartanak. A nagyobb benzinkutak nyitva lesznek, de nem biztos, hogy minden fogyasztót ki tudnak szolgálni.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)