Regionális tábort tart a Zsigmondy-csarnokban a Kanizsai Birkózó SE

facebook megosztás

 A felkészülés során a Dunántúl fiatal birkózói új technikákat sajátíthatnak el, valamint szakemberek segítségével egy magasabb szintre is eljuthatnak a sportágban.

 A tábort a 10, illetve 14 év közötti korosztályoknak szervezték, de többen túlkorosként vesznek részt a programon. Pőcze Bence korábban Nagykanizsán birkózott, de hamarosan az ország egyik legjobb akadémiáján folytatja pályafutását. A korosztályos magyar bajnokságon döntőig menetelő sportoló szerint a birkózás az önkifejezés eszköze lehet és szeretné, ha fiatalabb edzőtársai is így tekintenének a sportágra.

 – Lassan már 10 éve birkózok. A sportág szeretete abból fakad, hogy végre megtaláltam magamat ebben a sportban – mondta el Pőcze Bence, a Kozma István Birkózó Akadémia birkózója.

A táborban a fiúk egyszerre készülnek szabadfogású és kötöttfogású stílusban, a környékbeli egyesületekből több lányversenyző is érkezett a rendezvényre. Szatmári Zsolt a kanizsai egyesület mellett az U15-ös szabadfogású válogatottat is irányítja, úgy érzi, hogy a tábor az edzők számára is hasznos lehet, mivel tapasztatlatot cserélhetnek. A trénertől megtudtuk, hogy az erőnléti és a technikai elemek fejlesztéséhez nemzetközi felmeréséket vesznek alapul.

 – Két lépcső vagy párhuzamos vonal mentén zajlik a fejlesztés, amelyeket az akadémiarendszer határoz meg. A birkózás nem egy olyan sportág, ahol sok mindent fel lehet mérni, de fel lehet mérni különböző erőállóképességű feladatokat, gyakorlatokat. Javaslatokat teszünk különböző nemzetközi felmérések eredményeivel összehasonlítva, hogy szembesítsünk edzőket, versenyzőket, hogy milyen szintre szükséges felerősödni  – nyilatkozta Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE vezetőedzője.

A fiatal birkózók felkészülését szolgáló tábor pénteken zárul a Zsigmondy-csarnokban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.