Tovább súlyosbodott szerkesztőségünk épületének állapota

facebook megosztás

A mai napon már tábla is jelzi az omlásveszélyt. Péntek délelőtt le kellett zárni a Sugár út 8-nál a járdát a gyalogosforgalom elől.

Híradónkban több alkalommal is tudósítottunk a Kanizsa Médiaháznak is helyet adó épület kritikus állapotáról. Nagyobb esők alkalmával úszott a Médiaház és az összes elektronikus felszerelés, legutóbb május végén volt erre példa.  

Ma a délelőtti órákban lakossági bejelentés érkezett a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt.-hez, amely szerint az utcafronton egy nagyjából fél négyzetméteres vakolat hullott a járdára. Személyi sérülés nem történt, a cég szakemberei negyedórán belül intézkedtek, és a Via Kanizsa Zrt. hozzájárulásával lezárták a járdát a gyalogosforgalom elől. Németh László, a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. házkezelési csoportvezetője arról tájékoztatta stábunkat, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében hétfőn darus emelőkocsival leverik a ház homlokzatáról a meglazult elemeket. A Rotschild-ház egyébként 1912-ben épült, jelenleg részint önkormányzati, részint magánkézben van.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.