Világbajnoki ezüstérmet szerzett a nagykanizsai Molnár Csaba

facebook megosztás

A nagykanizsai karatéka célja a minél jobb szereplés volt a hazai versenyen.. Az Ippon Shotokan Egyesület 4 danos edzője formagyakorlatával ért el sikert a Szekszárdon rendezett megmérettetésen.

A hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg az inkluzív karate világbajnokságot, amelyen a testileg, illetve mentálisan nem teljesen egészséges sportolók indultak. Molnár Csaba a hármas kategóriában indult, műlábbal vett részt a megmérettetésen. A felkészülése során nem úgy készült, hogy egy szőnyegen kell bemutatnia a formagyakorlatát, de a körülmények sem zavarták meg, és ezüstérmet szerzett egy ukrán versenyző mögött.

– 30 éve karatézom. Sajnos februárban volt a műtétem, sok időm nem volt a felkészülésemre, mert a rehabilitáció elég sok ideig tartott. De a maximális három hónapot meg tudtam oldani, barátom, edzőtársam segítségével  –  mondta el Molnár Csaba, az Ippon Shotokan Egyesület edzője.

Az újdonsült világbajnoki ezüstérmes szerint a karatéra nem pusztán sportként, hanem filozófiaként kell tekinteni, amely megmutatja a helyes utat az embereknek az életben, és amellyel kortól és nemtől függetlenül is bármikor meg lehet ismerkedni.  Ezt a szemléletmódot igyekszik átadni tanítványainak is a szeptemberben újrainduló edzéseken.

– Sok fiatal, aki „bekockásodik” a telefon világába, a számítógépbe, nem tudnak megállni tíz percig egyenesen. Szükség lenne rájuk, illetve a sportra lenne szükség, illetve a sportra lenne szükség, de egy edző nem tudja megoldani ezt a problémát, mindaddig, míg a szülők nem segítenek abban, hogy elhozzák a gyereket. Mi megpróbálunk belőlük egy olyan karatést „gyártani, készíteni” és megérdemeljék, megtudják, hogy mi az a munka, amivel el lehet idáig jutni –  tette hozzá Molnár Csaba.

Molnár Csaba stábunknak elárulta, hogy az eredményére a hazai szövetségnél is felfigyeltek és a közeljövőben a magyar válogatottban fejlesztheti tudását. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.