35 éves évfordulóját ünnepelte a Tungsram Dalkör

A sporttelepen megrendezett jubileumi eseményen a dalkör is fellépett, de sok vendég csoportot is meghívtak a jeles eseményre.  

Az 1987-ben alakult dalkör számos helyi és környékbeli fellépésen van túl. A rendezvény kezdetén köszöntőkkel és ünnepi beszédekkel emlékeztek meg a hosszú távlatba nyúló múltjukról. Bár az utóbbi 3 év nekik is nehéz időszak volt, most újra lehetőségük nyílt a fellépésekre, amelyekre örömmel és boldogan mondanak igent ezen túl is.

– Ez az összejövetel már egy hagyomány itt a Tungsram sporttelepen. 3 év kimaradt a pandémia miatt és most nagy öröm számunkra, hogy újra elindult ennek a hagyománynak a továbbvitele. 10-11 csoport fog a mai napon fellépni, akiket a dalkör hívott meg és szíves örömest jönnek, hiszen nagyon jók szoktak lenni ezek a rendezvények, jól szokták érezni magukat. Ez egy összeszokott társaság, örülnek egymásnak, meglátják egymást és tényleg barátként fogadják egymást – mondta el stábunknak Kupó Csaba, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezetének demokratikus elnöke.

A dalkör tagjai már 15 éve változatlanul helyt állnak.

– A most jelenlévő dalkört már 15 éve folyamatosan ugyan azok a tagok alkotják. Hála a jó Istennek, senki nem hiányzik tőlünk. Még nagyon sokáig szeretnénk élvezni ezt az életet jó egészségben, ezt kívánom mindenkinek. Ez a pandémia sajnos rettenetes dolgokat tud – tudtuk meg Zsitney Gábornétól, a Tungsram Dalkör vezetőjétől.   

Zsittney Gáborné hozzátette, a 35 éve alakult dalkörről ugyan csak hallás alapján tájékozódott, de már akkor is nagyon színvonalas fellépéseik voltak és sokat tanulhatnak az akkori tagoktól.    

SZ.ZS. 

(Borítókép: Kanizsa TV)