A szüreti mulatság elmaradt, de a falunapot megtartották Liszóban

facebook megosztás

Falunapot tartottak Liszóban. Az esemény már hagyományt jelent a faluban, amely azon túl, hogy a település kultúráját és szokásait eleveníti fel, a lakóközösséget is összekovácsolja.

A rossz idő miatt a falunappal egybekötött szüreti felvonulást lefújták. Csak a falunapot tartották meg, amelyet a kultúrházban és a környékén felállított sátorban tudtak megrendezni. Több programmal is készültek a szervezők, mint például az utcák közötti főzőverseny.

– Az idei évben egy kicsit furcsa a falunap, mert nagyon sok programmal készültünk, de az idő megtréfált bennünket. Lényegében a szüreti felvonulásra volt építve az egész falunapunk és így csak a vége került megtartásra, a kulturális rész és az utcabál, ami a faluházban van megtartva. Illetve a főzőverseny, ami nem maradhatott el, hiszen a csapatok készültek. Utcák között lett meghirdetve a verseny, az utcák összefogtak és önkormányzati segítséggel indultak a versenyen és főztek különbféle ételeket – nyilatkozta Novák Csaba, Liszó polgármestere.

 

A délután folyamán számos kulturális csoport szórakoztatta a közönséget, mint például a Viola népdalkör, akik nem csak Liszóban, hanem rendszeres fellépői a hasonló rendezvényeknek.

– Minden egyes fellépés motiválja a dalkör tagjait, van cél, azon kívül, hogy magunk örömére éneklünk. Ezenkívül még rendszeresen járunk más dalkör baráti meghívására, annak eleget téve, dalos találkozókra – mondta el stábunknak Németh Renáta, a Viola Népdalkör vezetője.

Az esti program részként több sztárvendéget is meghívtak a napra, akik közreműködésüket adták az utcabálhoz. Az elmaradt szüreti felvonulást várhatóan bepótolják, de a pontos dátumot majd csak később jelölnek ki.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.