Állandó tárlattal mutatkozik be a zalai közönségnek Albert György

facebook megosztás

A Székelyföldön született, sokáig Svájcban élő szobrászművész jelenleg az Újudvarhoz tartozó morgánypusztai kúrián él, ahol pénteken nyitották meg kiállítását.  

Az újudvari otthonában létrehozott kiállítóterem ünnepélyes avatását tartotta pénteken Albert György. A szobrászművész mintegy 50 éve foglalkozik bronzszobrok készítésével, a tárlaton különböző korszakok munkáiból láthatnak alkotásokat az érdeklődők.

– A főiskola elvégzése után megszerettem a bronzot, hogy mitől nem tudom. Úgy gondolom a bronz egy nagyon időtálló, szép és képlékeny anyag, amit lehet használni bármilyen komplikált munkák megcsinálására is. Ennél maradtam végül, 45 éve csak bronzot csinálok – nyilatkozta Albert György szobrászművész. 

A tárlatot Lakatos Pál Sándor szobrászművész ajánlotta a közönségnek, aki kiemelte: Albert György a tér minden irányát használja, kontrasztokat épít, a munkáiban pedig az örökérvényű gondolatok és az általános igazságok is helyet kapnak. Mindezt maga az alkotó is megerősíti.

– A leg mindennapibb témáktól egészen a csillagászatig terjed a témaválasztás. Több olyan szobrom van, ami foglalkozik a repüléssel, a kozmosszal, az emberi tulajdonságokat és emberi jellemeket ábrázoló szobrok, nagyon széles a kör a témákból – tette hozzá Albert György.

Bár a művész Morgánypusztán öntödét nem, de az állandó kiállítás mellett egy műhelyt is kialakított. Mint mondta az új környezet, az új hatások bizonyára újabb alkotások elkészítésére ösztönzik. Az állandó kiállítás pedig előzetes bejelentkezés alapján megtekinthető.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.