Bizonyos feltételekhez kötött az állami tűzifaprogramban való részvétel

facebook megosztás

10 köbméternyi téli tüzelőanyagot lehet vásárolni az állami tűzifaprogram részeként, egységes áron. Megyénkben a Zalaerdő Zrt. biztosítja a lakosság számára a tűzifát.

Ez nem egy szociális célú program, hanem az energiaválság okozta problémák enyhítését szolgálja – magyarázta Kreiner Roland, a Zalaerdő Zrt. termelési igazgatója. A részvétel személyi és tárgyi feltételekhez kötött.

–  Elsősorban azok a személyek tudnak részt venni ebben a maximált árú tűzifavásárlásban, akik állandó vagy ideiglenes, érvényes magyar lakcímkártyával rendelkeznek. A programban 10 köbméternyi téli tüzelőanyagot lehet vásárolni a meghirdetett áron. Ami fontos tudnivaló még, hogy a 10 köbméterbe beletartozik a 2022. május 1. óta vásárolt faanyagmennyiség is. Tehát, ha valaki már vásárolt ebben az időintervallumban 10 köbmétert, ő már nem jogosult erre a kedvezményes tűzifavásárlásra – nyulatkoztal Kreiner Roland, a Zalaerdő Zrt. termelési igazgatója.

A kemény lombos fa ára bruttó 30 ezer forint erdei köbméterenként, a lágy lombos pedig bruttó 19 ezer forint, szintén erdei köbméterenként. 

–  A faanyagról azt kell tudni, hogy hengeres, erdei tűzifáról beszélünk, melynek a hossza 1 méter vagy annak a többszöröse, tehát 1-2-3 méter jellemző itt a zalai térségben – tette hozzá Kreiner Roland.

A Zalaerdő Zrt. felkészült erre az időszakra, az érdeklődők a cég honlapján minden információt megtalálnak, de a kijelölt értékesítési pontokon is felvilágosítják a lakosságot. Kreiner Roland továbbá hangsúlyozta: fontos tudnivaló, hogy a kedvezményes ár nem tartalmazza a szállítási költségeket, arról a lakosságnak kell gondoskodnia.   

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.