Első alkalommal rendezik meg Hévízen a Tündérrózsa FolkFeszt programsorozatot

A szeptember 23-24-én megrendezésre kerülő két napos fesztivált pénteken  gyermek táncosok felvonulása nyitja meg, a programok a különböző életkorú gyerekek bemutatóival folytatódnak a Rákóczi utcában felállított színpadon, majd  az ÜSTökös Kompánia veszi birtokba a színpadot, hogy egy vidám, táncos, zenés, interaktív programmal szórakoztassa a közönséget.

Az első, pénteki estét végül Néptáncgála zárja, amin a Gyenes Néptánc Együttes és Nagyváthy Néptáncegyüttes fergeteges műsorát láthatjuk 2 részletben. A szünetben sem maradunk program nélkül, hiszen míg a táncosok pihennek, addig a színpadon egy rövidke divatbemutató keretében ismerheti meg a közönség a táncosok ruháit, a különböző népviseleteket.

A programok szombaton a felnőtt táncosok fellépéseivel folytatódnak. Az ünnepélyes felvonulás után Fodor Mátyás nyitja meg Pergő Lépések programjával a délutáni műsort. Az este során a táncos produkciók mellett sor kerül még egy népzenei kórusra és természetes lesz össztánc, amibe akár a nézők és aktívan bekapcsolódhatnak majd.

A táncosokat mindkét napon a Re-Folk Zenekar kíséri élőben, a Rákóczi utcában pedig kézműves kirakodóvásárral is várják a vendégeket – közölték a szervezők.

Forrás: hirbalaton.hu

(Borítókép: heviz.hu)