Kaposvári művész alkotásait állították ki a Hevesi Iskolában

facebook megosztás

Csermann Ádám kaposvári grafikus munkái láthatóak a Hevesi Sándor Általános Iskola legújabb tárlatán. A szerdán megnyitott kiállításon az ifjú művész gyermekkori próbálkozásaiból, iskolai és felnőtt grafikai munkáiból is kapnak ízelítőt a látogatók.

Már öt éves kora óta foglalkozik a képzőművészettel Csermann Ádám. Óvodásként,  rajztanár édesapjával volt első kiállítása Nagykanizsán. Az azóta eltelt időszak művészi útja is nyomon követhető az iskolai tárlaton. Az iparművészeti szakiskola, a grafikai főiskola, valamint a design- és művészetmenedzsment mesterdiploma után az ifjú alkotó még nem találta meg igazi művészi útját.

– Nekem Ádám grafikái teljesen vegyesek. Egy látszik mindenen és ez összekapcsolja őket, hogy abszolút lélekből fakadnak. Látszik, hogy ez a fiatalember keresi a helyét a grafika világában, ezért a grafikának sokfajta ágával jelentkezik – mondta el véleményét Lengyák István, galériavezető pedagógus.

Az ifjú grafikus saját bevallása szerint is még keresi az útját. A Kanizsán kiállított anyagából látszik, hogy leginkább tusrajzokat készít. Ezzel tudja ugyanis legjobban kifejezni önmagát. Az útkeresés mellett pedig Ádámnak fontos a tudás továbbadása is.

– Az utóbbi időben az, hogy gyermekeknek mesélhettem ennek a pályának a szépségeiről és nehézségeiről, az többször előfordult. Kaposváron általános iskolában, középiskolásoknak kollégiumban és ahogy látom itt is csöppségek lesznek a megnyitó résztvevői. Nagyon örülök, hogy az megadatott, hogy a következő generációnak megmutathatom, hogy néz ki ez a pálya és mik azok a szépségei, ami miatt ezt érdemes lehet, akár nekik is választani – mondta el stábunknak Csermann Ádám.

A grafikák mellett az ifjú művész gyakran mozog a zene világában basszusgitárjával. A Snétberger Zenei Tehetség Központ egykori ösztöndíjasa a kiállításmegnyitón is zenélt az iskola rögtönzött zenekarában.

Csermann Ádám grafikái iskolanapokon, október 28-ig megtekinthetőek a Hevesi iskola galériájában.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.