Kerékpárút épült Zalaegerszegen, a Zala folyó mentén

facebook megosztás

Milliárdos beruházással a szomszédos települések felé vezető kerékpárút épült Zalaegerszegen, a Zala folyó mentén - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.    

A Zöld Zala-part - turisztikai célú kerékpárút-fejlesztés a Zala mentén és Gébárton elnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében készült el. A csaknem 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás jóvoltából összesen 10,7 kilométer hosszú kerékpárút épült vagy lett kijelölve.     

A közlemény szerint Zalaegerszeg városa nagy hangsúlyt fektet új kerékpárutak építésére és modernizálásra. A város fejlesztési elképzeléseivel összhangban a projekt célja biztonságos, magas szolgáltatási szintű, harmonikus vonalvezetésű kerékpáros létesítmények építése a térség turizmusának fellendítése érdekében.    

A Zala folyó mentén húzódó új nyugati nyomvonal 6,6 kilométer hosszúságú, a Teskánd és Bagod felé vezető kerékpárút csatlakozásától a Platán sorig tart. A Gébárti-tó mellett és a Göcseji Falumúzeum előtt kerékpáros pihenőhelyet építettek fedett beállóval, padokkal, ivókúttal és szervizponttal.    

A keleti nyomvonal 4,1 kilométer hosszú, és a Mindszenty tértől Zalaegerszeg és Zalaszentiván közigazgatási határáig tart. A munkálatok során megújult a Kiserdei úti és a Nagypáli patak feletti híd, továbbá új híd is épült a Zala folyó felett, amelynek környezetében kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak.    

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) korábban azt közölte, hogy Zalaegerszegen a mostanival együtt az elmúlt három évben 18,8 kilométer hosszú új kerékpárút épült vagy lett kijelölve 1,6 milliárd forintos beruházással. A tervek szerint 2024-ig 30 kilométerrel bővül a zalaegerszegi kerékpárút-hálózat.

MTI

(Borítókép: zalamedia.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.