Kétnapos vízügyi konferenciát rendeztek Zalakaroson

facebook megosztás

Közös Főmérnöki Értekezletet tartott szerdán és csütörtökön Zalakaroson a Magyar Víziközmű Szövetség és a Délzalai Víz- és Csatornamű ZRT. A kétnapos program célja az volt, hogy a szakemberek megvitassák az ágazat jelenét, illetve jövőjét.

A programon 260 meghívott szakember vett részt. Kurdi Viktor, a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az ilyen szakmai események lényege az, hogy a résztvevők fejlesszék egymás gondolkodását, ezáltal az ágazat jövője is biztosítva lesz.

– Van potenciál az itt ülő 260 emberben és rajtuk keresztül a több mint 25 ezer vízművesben. Az országnak az az érdeke - és ebben államtitkárasszony is egyetért - , hogy ezt a közösséget ezt a szakmát megőrizze. Ne tegyük ki azon csatározásoknak, különböző politikai eseményeknek, hanem minnél jobban tudjunk csak a szakmánkra koncentrálni, minél inkább tudjuk csak a munkánkat végezni – mondta el Kurdi Viktor a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke.

Cziráki László A Dél-Zalai Vízmű Zrt elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy ezen a konferencián az ágazat jövője mellett olyan kérdéseket tárgyalnak, mint a vízművek tervezési, energetikai, műszaki és környezetvédelmi szerepe. A cég vezetője is az együttműködésre hívta fel a figyelmet.

– Hannibál mondta, mikor átkelt az Alpokon, hogy „Vagy megtaláljuk az utat, vagy építünk egyet”. Mi vízművesek a stratégiánkkal mindig megtaláltuk a saját utunkat úgy, hogy közben céljainkat is képesek voltunk közben elérni. Bízzunk benne, hogy ezután is így lesz  – tette hozzá Cziráki László, a Dél-Zalai Víz- és Csatronamű Zrt. elnök- vezérigazgatója.

A résztvevők az első napon összesen hat plenáris előadáson vehettek részt, majd az előadók két szekcióban váltották egymást ma kora délutánig, ezt követően fakultatív programként lehetőségük volt a nagykanizsai szennyvíztisztító telepen zajló munka megtekintésére.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.