Közel volt a bravúrgyőzelemhez a Tungsram női csapata

24-24-es döntetlent játszott a Tungsram SE Nagykanizsa női csapata. Baranyai Zsolt együttese hazai környezetben fogadta szombat délelőtt a dunaújvárosi akadémistákat. A két együttes legutóbbi találkozóját egy góllal a kanizsaiak nyerték és a hazaiaknak most sem sok hiányzott a győzelemhez, hiszen fél perccel a vége előtt még a dél-zalaiaknál volt az előny. 

A mérkőzés esélyesének a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia számított, hiszen a legutóbbi kiírást a középmezőnyben zárták, míg a Tungsram a 10. helyen végzett. Az első játékrészben egyszer ugyan elléptek a vendégek három góllal, de a kanizsaiak nem estek szét, és Dudora extra kapusteljesítményének köszönhetően a szünetben 12-12-t mutatott az eredményjelző. Ráadásul ezzel nem volt vége , mert a második játékrészre még egy lapáttal rá tudtak tenni a dél-zalaiak. Csivre Viktória jól szállt be a szélre, míg Szabó Eszter támadásban és védekezésben is kiemelkedőt nyújtott. Az utolsó fél percre még Tungsram előnnyel fordultak a csapatok, de Balogh eladott labdája után támadhatott a DKKA. Az akció végén gólt szereztek a vendégek, ráadásul Csivrét, Baloghot és Baranyai Zsoltot is kiállította a játékvezető. Ezzel pedig még a döntetlen megtartása is bravúrnak számított.

– A végjátékot nem a legjobban oldottuk meg, de ezekből a szituációkból tanulnunk kell. Sok egyéni hiba volt, se ez miatt nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. De a lányoknak így is maximális gratuláció jár, mert azért ez egy szép munka volt, jó teljesítményt nyújtottak a pályán –értékelt Baranyai Zsolt, a hazaiak vezetőedzője.

A vendégek vezetőedzője, Zubai Gábor szerint csapata sokat tanulhatott ebből a mérkőzésből. Mint mondta, az utolsó öt percben azért sem nyúlt bele a meccsbe, hogy a fiatal játékosai az ilyen kiélezett szituációkból is tapasztalatot szerezzenek.

– Gondolkodtam azon, hogy kikérjem-e az időmet vagy mondjak-e valamint a lányoknak, de nekünk nincs eredménykényszerünk. Tapasztalják meg, hogy milyen belemenni így egy végjátékba. Én úgy gondolom a védekezésünkkel nem volt probléma, érződött is, hogy akadozik a támadójátéka a Kanizsának. Ebben kell fejlődnünk, hogy mikor lassítunk, s mikor gyorsítunk bele, és melyek azok a szituációk, amelyeket felvállalunk –  mondta el stábunknbak Zubai Gábor, az újvárosiak trénere.

A következő fordulóban Nagyatádra utazik a csapat, Kovács Boglárkáék ellenfele a Rinyamenti KC lesz.

M.B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)