Nagykanizsán is rendeztek programot a szív világnapja alkalmából

facebook megosztás

Vasárnap lesz a szív világnapja. A jeles alkalomhoz kötődő programját ma tartotta meg a nagykanizsai Szívbetegekért Egyesület. A kezdeményezés fő célja a megelőzés, ezért is vonják be a szervezők minden évben a fiatalokat is a rendezvényükbe.

Ma reggel 9 órakor gyülekeztek az iskolás csoportok a Hevesi Sándor Művelődési Központnál, őket a kanizsai egyesület vezetője köszöntötte. A hagyományt 1998-ban a Szív Világszövetsége a WHO-val közösen indította útjára.

– Az egészséges és a nem egészséges embereknek a prevencióra, a megelőzésre – és természetesen, aki beteg, annak a karbantartására hívja fel a figyelmet. Ehhez mi csatlakoztunk 2004-ben az egyesülettel, és azóta minden évben megtartjuk a szív világnapját –mondta el stábunknak Hegedűs Györgyné, a Szívbetegekért Egyesület, Nagykanizsa elnöke.

A rendezvény kapcsán nem véletlenül szólítják meg minden évben a fiatalokat. Hegedűs Györgyné szerint a prevenciót minél fiatalabb korban kell elkezdeni.

– A megelőzés lenne a fontos. Mert az életünkben nagyon sok körülmény, stressz ér bennünket, de nem nagyon figyelünk oda addig, amíg nincs baj az egészségünkkel. A fiatalokat, én úgy érzem, el tudjuk őket érni. Iskolákba, óvodákba megyünk pályázatokkal, amit tudunk tenni –tette hozzá Hegedűs Györgyné.

  A hűvös reggelen közös tornával melegítettek a gyerekek, majd a program az Erzsébet téren folytatódott.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.