Októberig itthon készül és pihen a korosztályos világbajnok Kiskó Réka

facebook megosztás

A kanizsai kajakos szerezte a magyar csapat első érmét az ifjúsági és U23-as világbajnokságon. A 200 méteren elért ezüst után Réka vezérevezősként segítette világbajnoki címhez az ifjúsági női négyest 500 méteren. Mindezek mellett még egy hatodik helyet is begyűjtött a tehetség.

Lassan kezdi megszokni a világbajnoki aranyakat a nyakában Kiskó Réka, hiszen a négyes tagjaként 2021-ben már kétszer felállhatott a dobogó legtetejére. Múlt héten sem tudták őket megszorítani, majd egy hajóval előzték meg a második helyen végző német egységet.

– Nincs olyan, hogy papírforma, de nagyon bíztunk abban, hogy nyerni fogunk. Nagyon jóban vagyunk a lányokkal, a tavaszi edzőtáborok óta együtt készültünk, s gyakoroltuk ezt a négyest. Nagyon jó pályát tudtunk jönni, így aranyat tudtunk nyerni – mondta el stábunknak Kiskó Réka.

Forgatásunkkor próbálta ki először Réka az új hajóját. A fiatal sportoló egyéniben 200 méteren szerzett egy ezüstöt a vb-n, 500 méteren pedig hatodik lett. Utóbbi eredményével nem volt maradéktalanul megelégedve.

– Ebben dolgoznunk kell még a következő évben. Szeretném, ha minél jobb lenne. Úgy éreztem, túlságosan meg akartam csinálni ezt az 500 métert, s talán elgörcsöltem. S ezért lett ilyen „rossz”, bár nem mondanám azért rossznak azt, hogy egy világbajnokságon hatodik vagyok –fogalmazott az ifjúsági világbajnok.

Októberben kezdi csapatánál, a KSI-nél a felkészülést Réka. A következő szezon céljai közé sorolta a világbajnok sportoló az U23-as négyesbe való bekerülést és azt, hogy felnőtt versenyeken is bizonyítson.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.