Ötvenes, boldogságukat kereső emberek kálváriáját mutatták be a kanizsai publikumnak

Francia bohózatot mutattak be szerda este a Medgyaszay Házban. A „Boldogság avagy élet 50 felett” című darabban két középkorú – egymástól teljesen különböző – ember próbálja meglelni a boldogságot a másik oldalán.

Tavaly októberben mutatták be a darabot, amelyet Perjés János és Cseke Katinka azóta országszerte sikerrel visz színpadra. A férfi főszereplő úgy véli, hogy a közös munka során számos különleges helyszínen játszottak már, most pedig azon dolgoznak, hogy a nézők számára interaktívvá tegyék a látottakat. 

– Most van próba alatt, legközelebb, amikor jövünk, akkor ezt már úgy fogjuk játszani, hogy bizonyos dramaturgiai pontokon – hat jelenetből áll a darab – megállítjuk a színdarabot. A közönséget olyan helyzetbe hozzuk, hogy megkérdezzük, hogy döntsenek helyettünk, hogy mit döntenének két ötvenéves ember helyében ebben és ebben a szituációban. És akkor úgy folytatjuk, ahogyan ők megszavazzák –  árulta el Perjés János, színművész

Az első randevút követő reggelen veszi kezdetét a történet és követi végig a hősök kapcsolatát. Cseke Katinka szerint a mű nagyon sok pozitív tanulsággal szolgálhat a nézőknek.  Számára az volt a legfontosabb, hogy sohasem késő rátalálni a szerelemre. A színésznő Louisse karakterével hamar azonosult, de igyekezett a saját személyiségét is belevinni a szerepbe.

–  Én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon sok magyar nőnek és magyar férfinek szeretnénk egy pici reményt adni, hogy igenis létezik csoda és 78 évesen is találkozhat az ember valakivel, él tíz évet és azt mondja, hogy „jobb volt veled ez a 10 év, mint nélküled ez a 78”. Muszáj egy picit a magyarokat egy kicsit feldobni, mert nem vagyunk jó pszichés állapotban, ezt azt hiszem, hogy mindenki látja. Nem a mostani helyzetre gondolok, hanem, hogy hosszú évek óta sajnos negatív rekordokat döntögetünk – mondta el véleményét Cseke Katinka, színművész

A két főszereplő stábunknak elárulta, hogy azért is kedvelik ezt a darabot, mert egymásra vannak utalva a komplett játékidő során.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)