Pótbeiratkozást tart hétfőn és kedden a Farkas Ferenc-zeneiskola

Azon diákok csatlakozását várják, akik lemaradtak az eredeti határidőről, de szívesen elmélyülnének a zene és tánc világában. Fontos azonban minél hamarabb leadni a jelentkezést, ugyanis néhány hely maradt már csak a kurzusokon.

A zenei tanév szeptember 7-én kezdődik, így az azt megelőző két napon várják a pótjelentkezőket a különböző művészeti szakokra.

– Pótbeíratást tartunk szeptember 5-6-án, jövő héten hétfőn és kedden. 14.00-17.00 óráig várjuk az érdeklődőket, az üres helyek lehetőségei szerint, hiszen nagyjából már beteltek a létszámok a tanároknál, de vannak még helyek, ahova be lehet csatlakozni. A pótbeíratás helyszíne a zeneiskola udvarán lesz, illetve, ha rossz idő lesz akkor bent a nagyteremben és a szaktantermekben –nyilatkozta Baráth Adrienn, a zeneiskola intézményvezetője.

Néptáncra, balettre és képzőművészetre lehet jelentkezni, a tanórák a helyi általános iskolákban lesznek megtartva. Néhány betölthető hely még a zenei képzésnél is akad. 

– Zeneművészetnél, amit tudunk még ajánlani, a mostani első osztályosoknak szolfézs-kiselőképző, ami kétszer 45 perces csoportos foglalkozás egy héten. Ezen kívül, általános iskola második osztályosoknak előképző második szolfézscsoport, kétszer 45 perc, csoportos óra. Csellóhangszerre várjuk még a jelentkezéseket, ide nagyobbak is jöhetnek, illetve magánénekre van még kettő helyünk –tette hozzá Baráth Adrienn.

Az új növendékek összehangolhatják az iskolai órarendjüket a zenei foglalkozásokkal, ezt szeptember 6-án, 14.00 órától 18.00-ig tehetik meg.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)