Szakmai bejárást tartottak a Teleki és az Attila utca parkolási problémái kapcsán

facebook megosztás

A fórumot Bodó László, önkormányzati képviselő kezdeményezte. Az érintett társasházak közös képviselői elmondták: tarthatatlan a helyzet, így olyan projekt mellett kell dönteni, ami lehetőleg gyorsan és olcsón nyújt megoldást a közlekedési nehézségekre.

Stábunknak Korpavári Csaba mutatta meg az egyik fő parkolási problémát a Platán soron, miszerint a lakók a helyhiány miatt már a zöld területekre is rendszeresen feljárnak az autóikkal. Bodó László márciusban jelezte Balogh László polgármesternek, hogy a Via és a hivatal közlekedési szakemberei nézzék át a szakaszt.

– Közösen beszéljük meg azt, hogy hol lehetne parkolókat kialakítani, s milyen módon lehetne ezt megtenni. Az önkormányzat segítségével, a lakók segítségével, hogy ezt a kaotikus állapotot meg tudjuk szüntetni – fogalmazott Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A lakók megoldási javaslatai között szerepel a Teleki utca egyirányúsítása, így a másik sávot végig fel lehetne festeni parkolókká. Említették még a gyeprácsos kivitelezést a régi játszóterek helyén.

– Azokat a területeket, zöld területeket, amiket automatikusan a lakók már kivettek, s így tengelyig érő gödör és sár van rajtuk, azt murvával, illetve gyeprácsos pakolóként ki lehetne alakítani. A vita olyan dolgokon megy, hogy ki használhatja, s kinek a jogköre ez, s ki fogja finanszírozni –tette hozzá Bodó László.

Az önkormányzatnak a Sberbank-csőd és az energiaválság miatt jelenleg nincs forrása parkolók kialakítására, a probléma viszont évtizedek óta fennáll, és egyre csak súlyosbodik. A lakók képviselői ezért is javasoltak olyan megoldásokat, amiket minimális költséggel el lehetne készíteni, mégis javítanának a helyzeten.  

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.