Több nagykanizsai edzőterem bérleti díja is emelkedett

facebook megosztás

A döntést a jelenlegi gazdasági helyzettel indokolták a létesítmények vezetői, ugyanakkor eddig azt tapasztalják, a drágulás ellenére sem esett vissza a látogatottság.

Az emelkedő energiaárak miatt átlagosan 10-15 százalékos drágítás mellett döntöttek az ügyvezetők, hogy az intézményük fenntartásához szükséges költségeket ki tudják egyenlíteni. Kissné Krivarics Györgyi, a Fittlesz Mozgásközpontért felel. Elmondta, béremelést is végrehajtottak, és ebben a szektorban is minden eszköz jelentősen drágult az elmúlt hónapokban.

– Az eszközöknek a beszerzése, a felújítása, a karbantartása, az eszközök bérleti díja, mindennek az ára emelkedik és sajnos kénytelenek vagyunk részben áthárítani a vendégekre ahhoz, hogy talpon tudjunk maradni. Ez a záloga annak, hogy továbbra is tudjunk működni – árulta el Kissné Krivarics Györgyi, a Fittlesz Mozgásközpont Kft. ügyvezetője.

Hasonló a helyzet egy másik kanizsai edzőteremben is. A cél az volt, hogy az emelést még ki tudja gazdálkodni a vendégkör, és a terem fenntartása, valamint a kisebb fejlesztések is biztosítva legyenek.

–  Alapvetően az energiaárak emelkedése ránk is hatással van és lesz is a közeljövőben. Ehhez mérten próbáltunk egy olyan mérsékelt áremelkedéssel orvosolni a problémát, ami nem lesz taszító az embereknek és mi is kitudjuk még gazdálkodni ezeket a folyamatokat, illetve amikre szükség lesz még. Nem tudjuk mit fog hozni a tél, mi is igyekszünk a leggazdaságosabb, legoptimálisabb megoldásokat meghozni annak érdekében, hogy életben is tudjunk maradni, és ne is legyenek olyan „gázosak” a körülmények a jövőben sem – fogalmazott Horváth Gergő, a MetroFlex Nagykanizsa üzletvezetője.

Mind a két helyen elmondták, az áremelés nem befolyásolta negatívan a vendégkört.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.