Újraindult az Idősek Filmklubja

facebook megosztás

 A havi rendszerességgel működő programot 16 évvel ezelőtt a Hölgyklub kezdeményezte, a megvalósítást a Halis István Városi Könyvtár támogatta, és támogatja a mai napig. A koronavírus miatti kétéves kihagyás után hétfőn tartották az első vetítést.

A könyvtárban nem csupán helyet kapott az Idősek Filmklubja, de egy szakképzett könyvtáros is az érdeklődők rendelkezésére áll, aki felkészülten, számos háttér-információval szolgál egy-egy alkotásról. Az évadokat szeptembertől januárig, és januártól júniusig hirdetik meg.

– A program nem egyszerűen filmek felsorakoztatása, hanem témakörök szerint áll össze. Ez nagyon jó. És jóval korábban megjelenik szelvényeken, amit mindenki hazavihet, és tudja mindenki előre, hogy mire jött – fogalmazott Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője.

A program szervezése mögött egy nagy csapat áll, amelynek magját a Hölgyklub tagjai alkotják. A hölgyek az újraindulást követően részt vállaltak a könyvtár kávézójának működtetésében is, hiszen csatlakoztak az „Egy csésze kávé” akcióhoz. Eddig kedd és péntek délután vállalta egy-egy csoport a kávéztatást, a lehetőséget azonban hétfőre is kiterjesztik.

– Itt az alapötlet az, hogy mi biztosítjuk a kávéfőzőt, találtunk adományozókat, meg várjuk is az adományozókat. akiktől tej, kávé és cukor lesz. És keressük az üzemeltetőket, akik szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen kávézna, teázna. Most ezzel bővült, a hétfői napon is lesz – tudtuk meg Czupi Gyulától, a Halis István Városi Könyvtár igazgatójától.

A cél tehát az, hogy minden hétköznap várja egy-egy csésze kávé vagy tea a kultúrára szomjazókat.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.