Zalavár is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozathoz

facebook megosztás

A település rendezvényei szeptember 23-án kezdődtek és a több mint 10 művész munkáit felvonultató tárlatok október másodikáig látogathatók.

A Petőfi Sándor nyomában című irodalmi esttel indult az összeállítás. A helyi képzőművészek kiállításai mellett, filmvetítéssel és társasjátékokkal is várták az érdeklődőket.

A rendezvény a fő attrakciója az amatőr művészek kiállítása, amit már tavasszal megrendeztünk, az akkor egynapos volt, de akkor eldöntöttük, hogy legközelebb, ha lehetőségünk lesz rá, akkor egy hosszabb időben fogjuk megvalósítani. Most szeptember 23 és október 2-a között látogatható a kiállítás, ezért nemcsak a Kultúrházak éjjel-nappal, hanem kiegészítettük azzal a jelzővel, hogy Kultúrkavalkád Zalaváron – nyilatkozta Mohácsiné Haraszti Ilona, közművelődési és közösségkapcsolati szakember.

A helyi asszonyok közül többen bemutatták az elkészített munkáikat. 

Most mondjuk a mézeskaláccsal kezdeném, ugye az első asztalon az van. Mézeskalács-házikó meg karácsonyra mézes sütik. Akkor horgolások, varrások, gyöngyök, harisnyavirág. Akkor képek, most már gobelinnek. És akkor most már megfogott, megfertőzött a szomszéd lánya, Betti, hogy gyémántkirakóval is foglalkozom – mondta el Horváth Endréné képzőművész.

A fiatal korosztály is képviseltette magát a kiállítók között.

– Gyémántkirakó technikával készülnek, amit én közel egy éve találtam az interneten, mert egy barátnőmnek készítettem születésnapi ajándékot, mert ő mindig azt szereti, hogy kézzel készítsek neki valamit. Böngészgettem az interneten és rátaláltam erre a technikára és nagyon megtetszett. És rendeltem egy képet és nagyon nagy sikere volt, amikor én átadtam ezt az ajándékot és utána már még szebbeket, és még többet szerettem volna alkotni, hiszen így mozgássérültként mindig kell valami kis időtöltés – tudtuk meg Bősze Bernadett, amatőr gyémántkirakótól.

Vasárnap zárul a rendezvény, búcsúval és a kanizsai Mozaik Társulat előadásával.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.