A jégkorszakról tudhattak meg többet az érdeklődők a Thúry György Múzeumban

facebook megosztás

Ismeretterjesztő előadást rendeztek a Thúry György Múzeumban. A kedd délutáni esemény a ,,Kevés a barlang, sok a medve…” - Élet a jégkorszakban címet kapta, melynek célja a tudásbővítés és az élmények átadása.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat részeként tartják meg a történelmi foglalkozásokat. A múlt hét folyamán a 150 évvel ezelőtti nagykanizsai életbe repítették vissza a hallgatóságot, majd a 16-17. századba kaptak betekintést a program részvevői. A tegnapi napon viszont még régebbre, a távoli jégkorszakba kalauzolták el a résztvevőket, Szmodics-Tugya Beáta, archeozoológus előadásával.

–A kolléganőnk már március óta nagyon sok kisiskolásnak tartott élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozást a jégkorszakkal kapcsolatban és mutatta be nekik a Thúry György Múzeum jégkorszakból származó leleteit, mint például a mamut állkapcsot, a mamut agyart. Ezzel szerettük volna, hogy ha ez a sikeres múzeumpedagógiai foglalkozás egy ismeretterjesztő foglalkozássá formálódik és a nagyobb diákoknak is élményt nyújt – hangsúlyozta Száraz Csilla a Thúry György Múzeum intézményvezetője.

Az előadás után lehetőség volt a "leletsimogató" programra, ahol a diákok, illetve a múzeumkedvelők kézzelfoghatóan is megismerkedhettek a több millió éves maradványokkal.

– Maga az előadás a jégkorszak teljes egészét megismerteti a hallgatósággal.  Reménykedünk benne, hogy ez is felhívja a figyelmet a múzeumra, illetve a múzeumban található különleges leletekre, származzanak akár a jégkorszakból, akár az 50-60-as évekből. Egy kis barangolás ez a történelmi korszakokban, most nagyon messzire nyúltunk vissza, a jégkorszakba – tette hozzá Száraz Csilla.

Az őszi programsorozatban – a már prezentált előadások mellett– a  közeljövőben egy Őszi jeles napok című bemutató is helyet kap.  

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.