A zene mindennapi szerepének megismertetése a zeneiskola koncertjének célja

A zenél a város programsorozat részeként a Farkas Ferenc Zene és Aranymetszés Művészeti Iskola szervezésében, közel 30 diák és tanítóik léptek fel hétfőn a Fő úton. Az egyhetes programsorozat célja, hogy megemlékezzenek a zene fontosságáról és szépségéről.

A zene világnapja alkalmából szervezett "A zene az kell" címmel koncertet a Művészeti Iskola. A kezdeményezés a tavalyi "Zenél a város" folytatásaként valósult meg, a koncertek mellett hangszerbemutatók és mesedélelőttök is hangsúlyt kaptak. A szervezők célja, hogy minél több zenész és zenenövendék megmutathassa magát és ezáltal felhívják a figyelmet a zene szerepére a mindennapi életben.

Zenél a város címmel indítottuk el két évvel ezelőtt ezt a kezdeményezést, hogy minél több ember számára közvetítsük a zenét, bevonjuk őket a zenélésbe, hiszen október elseje a zene világnapja volt, ezt ünnepeltük. A Farkas Ferenc Zene-és Aranymetszés Művészeti Iskola szervezésében jönnek létre ezek a rendezvények, amik szeptember harmincadikától október hetedikéig tartanak – nyilatkozta Baráth Adrienn, a Farkas Ferenc Zene-és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A fellépőkben az a közös, hogy nemcsak megszólaltatják, de szeretik is a zenét, és ennek hangot is adva játszottak zongorán és énekeltek Kollonay Krisztina és Kollonay Zoltán növendékei.

Csodaszép kis zenei világokkal készülnek, a gyerekeknek a legszebb dallamai fognak felcsendülni. Utánuk pedig a Dr. Mező Gimnázium tanulói fognak a művészeti iskola tanárjaival együtt fellépni. A zene az kell, ugye ez alkalommal ezt feltétlenül is bebizonyítjuk zongoraszóval és énekszóval is – árulta el Kollonay Zoltán, zongoratanár.

A fellépők közül nemcsak a tapasztalt zenészek mutatták be tudásukat, hanem olyanok is, akik csak pár hónapja kezdtek el ismerkedni a zenei alapokkal.

–A zenélés az az, hogy szabadságot ad. Én a megrakják a tüzet című népdallal készültem – mondta el Dervalics Bence, a zeneiskola tanulója.

A szervezők  péntekig várják, a zenekedvelőket a zenél a város további előadásaira is, mert ahogyan a jelmondatuk is tartja "a Zene az kell."

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)