Beninbe kalauzolja a látogatókat a palini iskolában látható kiállítás

facebook megosztás

Újabb tárlat várja a palini iskolásokat és az intézménybe betérőket. Csütörtökön az IMRO Alapítvány mutatkozott be Szabó Zsolt fotóművész képei által az iskola galériájában.

Legutóbb a Zalaerdő Zrt. kollégái által készített fotókat csodálhatták meg a gyerekek és az érdeklődők, most viszont egy távoli világ, egy afrikai város mindennapjait tükrözik a pillanatfelvételek.

– Az előző kiállítás tematikáját folytatva, örökös Öko-iskola révén fontos számunkra a környezeti nevelés. Jelenleg diákjaink Afrikai projekt címmel egy kiállítást láthatnak, ahol megismerhetik, hogy az afrikai tanulók mi mindennel szembesülnek. Mennyire fontos a környezetvédelem – mondta el Kustor Zsófia Ágnes, a Palini-iskola igazgatónője.

Komplex a kiállítás, de részét képezi a környezeti nevelés, a tudatosság és a fenntarthatóság – mondta el Musits Róbert, az IMRO alapítvány elnöke. A szervezet a világ egy nagyon távoli pontján járt, Nyugat-Afrikában, az ott szerzett tapasztalataikat mutatták be ezúttal a palini iskola diákjainak, fotók formájában. 

 – Ez egy olyan ország, a Benini Köztársaság, azon belül a harmadik legnagyobb város, Bohicon. Ezt úgy kell elképzelni, gyakorlatilag az emberek 75-80 százalékának nincsen vezetékes ivóvize, ugyanennyi embernek nincsen vezetékes áram. a gyerekek sokszor petróleumlámpa mellett tanulnak, úgy oldják meg a házi feladatot. Ha már az iskolákról van szó, nagyon-nagy létszámban tanulnak a gyerekek, nagyon szegényes körülmények közt, a lakosság fele analfabéta. Tehát egy teljesen más közeggel találkoztunk, mint itt, Európa középső részén –  árulta el Musits Róbert, az IMRO Alapítvány elnöke.

A kiállítás az ottani életet tárja fel, fókuszálva a környezettudatosság fontosságára és a környezet fenntarthatóságára.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.