Csökkentett állománnyal és üzemidővel, de továbbra is nyitva marad a Zalakarosi Fürdő

facebook megosztás

Az energiaárak emelkedése és a háborús körülmények nehéz helyzetbe hozták a turizmusból élő fürdővárost. Ahogy Czimondor Nándor, hoteligazgató fogalmazott: nincs más út, túl kell élni ezt az időszakot.

Az idei szezon vendégforgalma és árbevétele nem alakult rosszul a szférának, de a mostani helyzet sokakat bezárásra vagy megszorításokra kényszerített Zalakaroson. A városban 335 magánszálláshely és 14 hotel működik. A nehéz időszak átvészelését segítheti, hogy a fürdő nem zárt be. Csökkentett nyitva tartással, épületrészek lezárásával és az állomány optimalizálásával próbálják kezelni a válságot.

– Valóban érezzük a felelősséget, hiszen a Zalakarosi Fürdő nemcsak 30 akárhány medencéről szól, hanem a környező desztinációról is. Legyen az szálláshely szolgáltatás vagy vendéglátóegység vagy akár kulturális egység. Amennyiben a Zalakarosi Fürdő él, létezik, akkor létezik a desztináció, létezik Zalakaros városa és létezik egy olyan turisztikai központ ma Magyarországon, amiről én azt gondolom, hogy kiemelkedik a többségből – nyilatkozta Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő  vezérigazgatója.

Akiknek lehetősége volt rá, azok megindítják a felújításokat a szállodákban, előre felé keresik a kimenekülést – hangsúlyozta Czimondor Nándor. Az energia- és személyzeti takarékoskodás alapvető most a szállodaiparban. Az árubeszerzés területén azonban csak minimális lehetőség van a költségcsökkentésre.

– Ennek a helyzetnek mindent lehet, csak örülni nem. Ezt a helyzetet túl kell élni, mindenkinek a saját lehetősége szerinti megoldásokon kell törnie a fejét. Alapban Zalakarosnak a döntő többsége, a mi szállodánkkal együtt nem abban gondolkozik, hogy esetleg szeretne bezárni a komolyabb, illetve be kell, hogy zárjon a komolyabb költségei miatt, ez a legutolsó kényszerhelyzetben következik csak be – fogalmazott Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója.

A jelenlegi helyzetnél még kilátástalanabb a 2023-as. De a turizmusban dolgozók bíznak abban, hogy a béke meghozza a gazdasági megnyugvást.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.