Együtt tekertek a város óvodásai

Városi tekeréssel és játékos vetélkedőkkel ünnepelte az Erasmus Napokat a Nagykanizsai Központi Óvoda valamennyi intézménye. A délelőtti biciklis menet a Hevesi óvodától indult, a cél a Cserháti csarnok volt.  

2019-ben csatlakozott a nemzetközi programhoz a központi óvoda. A mai esemény az Erasmus Days-hez tartozik, ez a sorozat október 13-tól 15-ig népszerűsíti a kezdeményezést egész Európában. A kanizsai rendezvény, a ,,Lábbuszon és kétkeréken”, a kerékpározást hivatott népszerűsíteni.

– ,,Bringára fel!” Ez volt a mai napnak a felkiáltó mondata. Az egész városon végig bicikliztek a gyermekeink a szüleikkel együtt és amellett, hogy a Zöldláb kampányt népszerűsítjük, a családokkal való összefogás erősítése, a közös élmények, a közös örömök jelentik a mai napnak a hangsúlyos részét – nyilatkozta Geröly Krisztina, projektkoordinátor. 

Minden óvodából 10 gyerek és 10 szülő vett részt a programon. Délelőtt sportvetélkedők zajlottak, amiket a Hevesi tagóvoda szervezett.

– Egy felhívást tettünk közzé, amelyben különböző közlekedési eszközöket készítettek a gyerekek a szüleikkel újrahasznosított anyagból, amit itt a sportcsarnok előterében állítottunk ki. Rengeteg gyönyörű szép produktum készült el és nagyon- nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a családok ilyen nagy mértékben segítik a munkánkat, aktív részesei a mi programjainknak –tette hozzá Geröly Krisztina.

  A nap végén mindegyik intézmény hazavihetett egy serleget, hogy azok a csoporttársak is büszkék lehessenek, akik most nem tudtak részt venni az eseményen.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)