Minden generáció próbára tette tánctudását a Kanizsa Arénában

facebook megosztás

A táncé volt a főszerep hétvégén a Kanizsa Arénában. A tizenegyedik Eraklin Kupán több mint 150 páros vett részt a különböző egyesületekből.

A táncverseny az évek alatt egyre nagyobb rangot vívott ki magának. A „D kategóriás” országos bajnokságra tucatnyi egyesület nevezett. Akadt olyan kiírás, amelyben annyi páros vett részt hogy a szokásos középdöntők, elődöntők illetve finálé mellett selejtezőt is kellett rendezni.

– 2010-ben csináltuk az első Eraklin Kupát, mondhatni azt, hogy most már tizenkettedik éve. Sajnos volt olyan amikor meg kellett szakítanunk, az ismert helyzetek miatt. Ahhoz képest, hogy kezdtük egy klubközi versennyel és ma egy országos bajnokságot rendezünk, úgy gondolom, hogy ez mutatja azt, hogy milyen magasra emelkedett a színvonala, hogy a Magyar Táncsport Szövetségtől elnyertük egy nívós verseny, egy országos bajnokságnak a rendezési jogát – emelte ki Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

A résztvevők standard és latin táncokban mérték össze tudásukat a nap során. A megmérettetésre összesen tíz korosztályban lehetett nevezni, a gyermek korosztálytól egészen a 65 év felettiek korcsoportjáig. A stábunknak nyilatkozó ifjú táncosok már négy éve alkotnak egy párost a parketten, és komoly céllal vágtak neki a versenynek.

– Jó lenne már győznünk. Még nem nyertünk, de már másodikak, harmadikak voltunk – árulta el Antal Viktória, versenytáncos.

– Szeretnék én is első lenni már sok éve, de eddig még nem sikerült –tette hozzá Takács Dávid, versenytáncos.

A közönség összesen 155 páros küzdelmeit láthatta a Kanizsa Arénában, Az Eraklin táncosai közül Németh Áron és Némethné Vörös Edina duója első helyezést ért el a latintáncok szenior 1-es korcsoportjának bajnokságán. A finálékkal azonban nem ért véget a hétvégi táncprogram, mivel vasárnap a Cséplő Dániel Emlékversenyt rendezték a sportcsarnokban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.