Nem született megegyezés az Arénáról a közgyűlésen

facebook megosztás

A Sberbankban rekedt forrás nélkül nem lett volna felelős döntés az Arénának adni 30 millió forintot – fogalmazott Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese. A szerdai közgyűlésen a multifunkcionális csarnok dotációja mellett egy tárgyalási delegáció felállítása váltott még ki heves vitát. 

A Fidesz-frakció tagjai közül többen, Szabó Szilárd, Bizzer András és Balogh László is úgy érvelt az Aréna vitája kapcsán, hogy a 30 millió forinttal együtt is kevesebből gazdálkodná ki az évet a létesítmény, mint amivel az ÉVE korábban riogatott az üléseken. Balogh László mai, értékelő posztjában így fogalmaz: „már az építkezéskor azt hangoztatta az Éve-frakció, hogy az Aréna fenntartása nagy tehertétel lesz városunknak; évi 300 majd később 240 millió forintos összegekről beszéltek, riogatva a nyilvánosságot. Ehhez képest eddig részletekben csöpögtetve kb. 90 millió forintból gazdálkodott az Aréna”. Horváth Jácint 15 millió forintot javasolt, ezt azonban nem szavazta meg a kormányoldal. 

– Remélhetőleg jövő héten meg fogjuk tudni támogatni az Arénát, hogy az év végéig meglegyen a szükséges fedezet. Azért nem támogattuk a 30 millió forintot, mert abban már benne van az is, hogy a jövő év első negyedévére bizonyos összeget adnánk neki, hogy a likviditása rendben legyen. De ma ezt nem láthatjuk, hogy másra kellhet-e még pénz. Összesen maradt ennyi pénzünk idén a költségvetésben. Várjuk a Sberbank visszatérítését, ha az visszajön, fellélegezhetünk és dönthetünk bármi másról is, de ma ezt felelősen nem tudtuk megtenni. Ezért volt az én javaslatom a 15 millióról, de sajnos ezt a Fidesz nem támogatta – nyilatkozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Szintén heves vita alakult ki a polgármesteri tájékoztatónál. Itt Berta Krisztián élt egy kiegészítéssel, miszerint az energiahelyzet kapcsán folytatott polgármesteri tárgyalásokat ezentúl egy háromfős grémium folytassa. A tagok Balogh László, Fodor Csaba és Horváth Jácint. Szabó Szilárd erre úgy reflektált: Fodor Csaba elvégeztette Berta Krisztiánnal a piszkos munkát, de ez van, meg kell dolgozni a jó gázsiért.

– Frakcióvezető úr magából indul ki. Náluk lehet az a bevett szokás, hogy megmondják az adott képviselőnek, hogy miről beszélhet. Hiszen az előző ciklusban láthattunk erre példát, jól jelzi ezt, hogy az újságban vagy a tévében kik szerepelhettek vagy éppen kik nem szerepelhettek. Így én ezt visszautasítom, hiszem saját gondolatokkal rendelkezem, ezért ülök az ÉVE és nem a Fidesz-frakcióban – hangsúlyozta Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

Miután nem született döntés az Aréna támogatásáról és határozatot kell hozni a bagolai lerakó fejlesztéséről is, így jövő szerdán ismét közgyűlést tartanak a frakciók. A szerdai ülés értékelő interjúit – bővebben – mai Napi Kanizsa rovatunkban láthatják. 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.