Sportos kérdések voltak terítéken a Kibeszélőben

facebook megosztás

 A szeptember 30-ai közgyűlésen az FC Nagykanizsa kért a városvezetéstől 22,5 millió forintot a klub működésére, ezt a városatyák nem fogadták el. Az országban számos önkormányzat küzd a költségvetésének szinten tartásával, úgy tűnik, a kultúra és a sport területe lehet a megszorítások legnagyobb vesztese.

A beszélgetés elején Gondi Zoltán önkormányzati képviselő, sportért felelős tanácsnok a város módosított sportrendeletét említette.  Mint azt hangsúlyozta, a Sberbank-csőd és az energiaárak emelkedése miatt a korábbi évekhez képest lényegesen kevesebb jut erre a területre.

–  Ebben a városban megközelítőleg hetven-egynéhány egyesület, sporttal foglalkozó egyesület van. Ha a ’22-es évet vesszük alapul, akkor gyakorlatilag 43 egyesület adott be támogatásra igényt a rendelet alapján. A beérkezett igények 415 millió forint összeget takartak egységesen. Én majdnem azt mondom, ha minden normálisan menne, akkor én ezt egy olyan összegnek tartanám, hogy egy megyei jogú város 400 millió forint körül fordítson sportra, ami elfogadható. De sajnos, most nem így állunk – mondta el Gondi Zoltán, sportért felelős tanácsnok.

Gondi Zoltán mellett a műsor vendége volt az FC Nagykanizsa ügyvezetője, Lánczos Attila. Mint azt elmondta: a kiszámíthatóságra épít a klub, de a korábban beígért, önkormányzati támogatás csökkentését év közben rendkívül nehéz kezelni.

–  Nálunk nem hektikus, hanem rendszeres, havonta betervezett költségelemek jelentkeznek. Azokat a kimaradt vagy elmaradt, beígért támogatásokat nem tudja kezelni a rendszer. Ott nyilván lyukak keletkezhetnek. Lehet, hogy fél év múlva megoldást jelentene, de addig is fent kell tartani a klubokat. Az önkormányzat részéről látjuk mi a pozitív hozzáállást. A rendszeres megkeresésünk pont abból fakad, hogy az előzetesen betervezett és beígért összeg töredéke érkezett – hangsúlyozta Lánczos Attila, az FC Nagykanizsa ügyvezetője.

A műsorban nem csak a futballról volt szó, számos sportág, sőt, az Aréna helyzete is terítékre került. Nézőink a vágatlan, fél órás beszélgetést visszanézhetik a Kanizsa Televízió Youtube-csatornáján.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.