Visszalépett az amatőr NB I-től a Vadmacskák

facebook megosztás

 A kanizsai női kosárcsapat a 2022-2023-as szezonban a Baranya megyei bajnokságban szerepel. A legutóbbi kiírás keretéből szinte mindenki távozott, így felnőtt játékos nélkül maradt az együttes.

A legutóbbi évadban az amatőr NB I. Piros csoportjában a 14. helyen zártak a kanizsai lányok. Az utolsó meccsen kezdő ötös tagjai közül Jurkó Noémi a Zetéhez igazolt, Zsámár Panna a BKG Prima együttesét választotta, de nem tagja a keretnek már Füredi Linda, Horváth Lili és Bánhegyi Dorina sem, valamint az edzőként is dolgozó, Fuisz Viktória sincs a Vadmacskáknál. De távozott a felnőttek vezetőedzője, Zsámár Krisztián is.

– Beszélhetnék az edzéslátogatottságról, mindig valahova menniük kellett vagy valamiért nem jöttek. Tanulásra, mindenre hivatkozva. Én nagyon régóta edző vagyok, nálam ilyenek soha nem fordultak elő. Nálam a 6-7 edzésnek mindig meg kellett lenni. Hétvégén béreltem a termet, s elmentek férfi Falco meccsre, mert az érdekesebb volt, mint a délelőtti edzés, amin egyéni képzés lett volna. Ezeket nem tűrtem, és én nem is tudom ezt elviselni – nyilatkozta Gábor Erzsébet, a Kanizsai Vadmacskák SE vezetőedzője.

Jelenleg csupa fiatal, 13-14 éves játékos alkotja a megyei bajnokságban szereplő gárdát.

– Mi nem tudtunk indulni az NB I. se Zöld se Fehér se Piros csoportjában, mert ez a korosztály nem indulhatott. A 2008-as, 2009-eseket nem engedték indulni. Csak a 2007-eseket és 2006-okat. Ők meg nem voltak annyian, hogy legyünk 14-en vagy 12-en. Ezért nem indultunk, a Baranya megye bajnokságában indulunk és az Alpok-Adria nemzetközi tornán – tette hozzá  Gábor Erzsébet.

Az első megyei fordulóban 6 ponttal kapott ki a csapat. A cél azonban az, hogy a következő szezonban ismét az amatőr NB I. valamelyik csoportjában induljon a kanizsai együttes.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.