A Netta-Pannoniánál is lezajlott a téli átállás

facebook megosztás

November 15-e a téli átállás napja a szolgáltatónál. Hivatalosan ekkor kezdte meg a Netta-Pannonia Kft. közterület-gondozási osztálya a hideg, fagyos, havas időszakra való átváltást.

Ma reggel a Netta-Pannonia Kft. vezérigazgatója és a cég közterület-gondozási vezetője mutatta be a téli átállásra felkészített gépparkot, és minden egyéb kelléket. A szemlén Balogh László, Nagykanizsa polgármestere is részt vett. A tavaszi-nyári kaszálásos-virágültetéses szezont váltja a téli időszak – mondta el Csendes Tamás, a cég közterület-gondozási vezetője.

– Ennek keretén belül a gépeinket átszereljük, átalakítjuk téli hómunkára alkalmassá tesszük, illetve a sótárolónkban a 600 tonna sót betároljuk, hogy a téli időszakra megfelelően el tudjuk látni a várost – fogalmazott Csendes Tamás, a Netta-Pannonia Kft. közterület-gondozási vezetője.

A téli időszakban 24 órás időjárás-követés zajlik a cégnél, hogy a rossz idő előtt preventíven meg tudjanak jelenni a kollégák a közterületeken, annak érdekében, hogy komolyabb lefagyások, vagy csúszásveszély ne alakuljon ki. Minden erőfeszítés ellenére a téli időszakban folyamatosak a panaszok.

– Először is. Télen hideg van. Csúszásveszély van, ezt senki nem fogja tudni teljes mértékben megszüntetni. Ezt el kell fogadni. Ettől függetlenül mindenkinek – akár gyalogosnak, akár autósnak – a téli körülményeknek megfelelően kell közlekedni. Ezt tudjuk mi kiegészíteni úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük, vagy szüntessük meg a balesetveszélyes helyzeteket. Ennek érdekében sószórást alkalmazunk, ami megolvasztja a havat, a jeget. És a hótoló lapokkal eltakarítjuk a közutakról, járdákról ezt a latyakos, havas réteget – tette hozzá Csendes Tamás.

5 centiméteres lehullott mennyiség alatt nem tudja eltolni a havat a hóeke, ezért ilyenkor síkosságmentesítést végez a szolgáltató. A cég munkatársai ebben az időszakban - az időjárás előrejelzéseket figyelembe véve -  sokszor túlórában dolgoznak, de nem egyszer fordul elő, hogy hajnali 3-kor kezdik a műszakot.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.