A papírforma alapján

A találkozón ugyan a vártnál kevésbé éles különbség mutatkozott a két együttes között, de a játékban sokkal határozottabb Mohács nyert a Tungsram SE Nagykanizsa ellen a női kézilabda NB II Dél-nyugati csoportjában.

Mohácsi TE 1888 (1.) – Tungsram SE Nagykanizsa (10.) 35-27 (18-14)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 7. forduló. Mohács, 250 néző. Vezette: Serfőző K., Serfőző R.

Tungsram: Dudora – Kovács B. 2, Szmerk, Szmodics D. 2, Krenner 9, Andor 9, Szmodics V. 3. Csere: Tóth V. (kapus), Csivre V. 2, Ács, Kovács D. Edző: Baranyai Zsolt.

A tabella élbolyához tartozó Mohácshoz látogatott a kanizsai női kézilabda együttese és a baranyai helyszínen egy pörgős felvezetést követően az első találatra a 3. percig kellett várni, azt pedig a vendéglátók szerezték. A Tungsram azonban a mohácsiak nyomában tudott maradni, talán 10-6-nál tűnt fel annak lehetősége, hogy az MTE 1888 végleg el tud lépni. Szmodics Veronikáék azonban nem hagyták annyiban, Andor Nina, illetve Krenner Fanni valóságos gólpárbajt vívtak a vendégek oldalán. Még a második félidőben is tartott abból a lendületből a dél-zalaiak oldalán, mellyel a Mohács nyomában maradtak, a találkozó 37. perctől azonban Kindl Gabriella tanítványai állandósították gyakorlatilag az ötgólos előnyüket, és megszerezték azt a két pontot, melyekkel a táblázat élére is ugrottak. A Nagykanizsa a találkozót követően a tizedik helyen áll a táblázaton, a folytatás számar pedig vasárnap következhet a Kanizsa Arénában, amikor is 16 órától a Siófok KC U22-es csapatával mérkőzhetnek Kovács Boglárkáék.

P.L.