Dupla évfordulót ünnepeltek Kiskanizsán

facebook megosztás

Dupla évfordulót ünnepeltek  Kiskanizsán. A Templom téren 1842-ben nyitotta meg kapuit az első vitézlő oskola, míg a Kisrác úti iskolát 1882-ben alapították. A jubileumok kapcsán képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a helyi oktatási intézményben.   

A kiskanizsai intézmény iskola-évfordulós, újraavató ünnepségét kisbíró kiáltotta ki, és a kulturális műsorok mellett Horváth Ferenc fafaragó kiállítása is fogadta a látogatókat. Molnár István, az intézmény vezetője fontosnak tartja ezt a programsorozatot, ami megyei szinten is egyedi kiállításnak számít. 

–A mai program, egy összetett program, amelynek keretében részben egy kiskanizsai történeti kiállítás kerül megnyitásra, illetve újraélesztésre, amely iskolatörténettel kapcsolatos, és azt gondolom, hogy nem csak Kanizsán, hanem a megyében is eléggé jellegzetesen egyedi jellegű. Aztán lesz egy olyan festmény- és fafaragó-kiállítás itt az alulában, illetve a galériában, ahol mindazoknak a képeit állítjuk ki, akik az elmúlt években itt tanultak nálunk –nyilatkozta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

A műsor során Apáczai Csere János, Kölcsey Ferenc és Széchenyi István beszédeiből, valamint Szent István király intelmeiből mondtak el részleteket a diákok.

–A mai napon arra gondoltunk, hogy azért megszólítottuk néhány volt diákot, szülőt, tanárt, aki képzőművészeti munkákban jeleskedik, tehát van festmény pech work kiállításunk, van fafafaragó-kiállításunk és felújítottuk, kibővítettük az iskolatörténeti kiállításunkat, illetve a gyerekeink készültek egy nagyon szép műsorral, meghívtuk az Árvácska dalkört is, s Dr. Horváth Lászlót, aki tárogatózni fog nekünk –fogalmazott Hosszú Ágnes, az iskola pedagógusa.

A szerevezők a héten minden érdeklődőt várnak tárlatvezetésre, hétköznapokon 8 és 14:30 között az iskolában.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.