Fekete-Kovács Kornél trombitaművész volt a Kanizsa Big Band vendége

facebook megosztás

Ötvenedik hangversenyét tartotta meg a nagyzenekar, a ,,Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél” koncertsorozat részeként a Honvéd Kaszinóban. A szombat esti esemény vendége Fekete-Kovács Kornél trombitaművész volt, aki szólistaként működött közre a telt házas rendezvényen.

A jazz zenekar hosszú idő óta hív az ország különböző részeiről vendégfellépőket koncertsorozat rendezvényeire. A szombati alkalom - amelyen a műfaj kiemelkedő trombitása lépett fel - igazi mérföldkőnek számított.

–A mai koncert a ,,Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél” koncertsorozat következő állomása, pontosan az 50. Vendégségben a Kanizsa Big Band-nél koncert és a mai vendégünk Fekete-Kovács Kornél jazz-trombitaművész, zeneszerző, hangszerelő és a Modern Art Orchestra művészeti vezetője – árulta el Vámos Béla, a Kanizsa Big Band művészeti vezetője.

Fekete-Kovács Kornélt már fiatalon magával ragadta a jazz világa. Több évtizedet felölelő pályafutása során számtalan fellépést tudhat maga mögött. A zenész nemcsak szólistaként lép fel számos zenekarban, hanem többször karmesterként is közreműködik.

– 1998 óta vezetek jazz nagy zenekarokat, azaz big bandeket egészen a mai napig. Kezdtem a Budapest Jazz Orchestra megalapításával és aztán 2005-óta pedig a Modern Art Orchestra elnevezésű nagy zenekart vezetem. Ez az én életemben egyre nagyobb méreteket öltött, mostanra már nagyon sok produkció is van, ahol szimfonikus zenekarokhoz hívnak vezényelni, illetve szólistának is – hangsúlyozta Fekete-Kovács Kornél trombitaművész.

A trombitaművész elárulta, már 25 éve annak, hogy a klasszikus zene is felkeltette a figyelmét és szerzeményeiben erre a formációra is írt már dalt. A Kanizsa Big Band a jövőben is szeretettel vár minden érdeklődőt és zenekedvelőt a koncertestekre.   

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.