Folytatódik a közfoglalkoztatási projekt Nagykanizsán

 

Folytatódik a közfoglalkoztatási projekt Nagykanizsán. A 100 millió forintos pénzbeli forrást képzési és foglalkoztatási programok megvalósítására fordítják az álláskereső hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációja érdekében. A projekt 2023. január 1- én kezdődik és szeptember 30-án zárul.

A korábbi években egy európai uniós pályázaton nyert támogatásból finanszírozták az első ütem közfoglalkoztatási projektjét Nagykanizsán. A foglalkoztatási paktum második ütemére 2021-ben pályáztak az illetékesek. A jövő év januárjában induló programban körülbelül 100 főnek tudnak képzést, bértámogatást, szakmai tanácsadást biztosítani az elnyert tender összegéből.

– Több, mint másfél év után, most kaptunk róla információt, hivatalos értesítést még nem, csak a sajtóbeli bejelentésből, illetve telefonos megkeresésből tudjuk azt, hogy folytatódik a projekt és további 9 hónappal, tehát jövő év január 1-től szeptember 30-ig tudjuk ezt a projektet működtetni, ebből a 104 millió forintból körülbelül – mondta el Horváth Jácint az ÉVE frakció önkormányzati képviselője.

A projekt konzorcium partnerei a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal és a Nagykanizsai és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. irányítja és felügyeli a 9 hónapos időszakon át tartó program folyamatait.

– Azt reméljük tőle, hogy ebben a 9 hónapban jó pár olyan embert tudunk bevonni, akiknek foglalkoztatási tanácsadást, képzését tudunk nyújtani, vagy esetleg az elhelyezkedésüket tudjuk úgy segíteni, hogy amikor elhelyezkedik a foglalkoztatása elején megtámogatjuk a foglalkoztatását, kis bérkiegészítést biztosítunk, hogy a munkáltatónak minél kevesebbe kerüljön, ezzel segíteni az ő foglalkoztatásukat, elhelyezkedésüket – tette hozzá Horváth Jácint.

A programban résztvevők álláskereséshez, önéletrajzíráshoz kaphatnak képzést és szakmai segítséget.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)