Gálaestet tartott a Tüttő János Nótaklub a HSMK-ban

facebook megosztás

Gálaestet tartott a Tüttő János Nótaklub szombaton a HSMK-ban. A 2000-ben alakult dalárda immár 18. alkalommal szervezte meg nagyszabású rendezvényét, amely idén a ,,Búcsút int az ősz a nyárnak” címet kapta. Az esten Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar énekese is színpadra lépett.  

Egészen 2005-óta rendezi meg minden évben gálaestjét a Tüttő János Nótaklub, amely – mint ez idáig minden alkalommal – idén is telt házas volt. Az ünnepi műsor zenei kísérője a Liszt Ferenc-díjas, Szalai Antal hegedűművész és zenekara volt. 

 – Remélem, hogy mindenki megelégedésére szolgál, 47 magyar nóta hangzik el, 6 örökzöld és 9 operett betétdal. Hat szólistánk lép fel még fényezve az estét és a vendégfellépőnk Tolnai András művész úr, a Nótakirály, ki ne ismerné őt. Ezzel leszünk meg és a nótacsapattal is elénekeljük a blokkokat, mintegy 5 blokkot, tehát így az egész este olyan három és negyedórás lesz – mondta el Major Lajos, a Tüttő János Nótaklub vezetője.

A 22 éve alakult nótaklub rendszeres szereplője a kanizsai rendezvényeknek, már több száz fellépést tudhat magáénak.

– Első években, amikor felkaptak bennünket, volt olyan, hogy 58-59-60 fellépésünk évente, leszámítva a nagyböjtöt és az advent időszakát, minden hétvégére jutott egy-kettő – volt, hogy három – fellépés. Olyan is volt, hogy a hangszer kiesett a kezemből, olyan fáradt voltam, de szívvel-lélekkel csináljuk és mindig átsegített bennünket a nehézségeken az aktivitás, ez a szeretet –  tette hozzá Major Lajos.

Major Lajos külön kiemelte,hogy  nagyon örülnek, hogy ilyen nagy sikernek örvend a klub és a jövőben is számos fellépést terveznek.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.