Hétfőn már nem nyitott ki az a négy kanizsai posta, amelyeket érint az ideiglenes bezárás

facebook megosztás

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a döntést az európai energiaválsággal indokolta a Magyar Posta. Mint kiderült, az önkormányzatok is csupán a sajtóból értesültek a szüneteltetésről, több város – köztük Nagykanizsa is – lépéseket tett az ügyben, hiszen napok óta érkeznek a lakossági panaszok a határozat kapcsán.

A kisebb postahivatalok ideiglenes bezárása meglepetésként érte az érintett városokat. A november 12-én érvénybe lépett döntés szerint a Magyar Posta 210 településen 366 egységét érintően vezeti be az intézkedést. Nagykanizsán a sánci, a kiskanizsai, a vasútállomásnál lévő és a palini postát érinti a határozat. Utóbbi kapcsán aláírásgyűjtés indult. Mint azt Gábris Jácint, a településrész önkormányzati képviselője elmondta: nem ez az első alkalom, a pandémia idején is szóba került a postafiók bezárása.

–  Sajnos meghozta a Posta a döntését, én viszont bízok abban, hogy kellő demonstrációval sikerül a lakossági igényeket érvényre juttatni. Jelenleg is zajlik az aláírás. Egyébként ez elég nagy területet érint, nem csak a paliniak használják a postafiókot, és nemcsak az idős emberek, a fiatalok is használják. A környéken lakók is jönnek és a különféle szolgáltatásokat a környékbeli települések is igénybe veszik. Korpavár, Magyarszentmiklós, Homokkomárom, nagyságrendileg ez egy 10 ezer fős területet érint – nyilatkozta Gábris Jácint önkormányzati képviselő.

Balogh László polgármester tegnap Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosságot a „kisposták” ideiglenes bezárása ügyeben. Mint az olvasható, Fónagy Jánossal, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével tárgyalt Budapesten. Részlet a közleményből: „A kanizsaiak érdekében arról állapodtunk meg, hogy az igényeket és az ügyfélszámokat felmérve megvizsgáljuk, mi szükséges ahhoz, hogy legkésőbb jövő év elején kinyithasson újra egy-egy kisposta. Az újbóli nyitás várható záradéka ugyanis az, hogy a kisposták költségeinek egy részét vállalja át az önkormányzat, megosztva azt az állammal. Ehhez további egyeztetésekre lesz szükség, főként a Magyar Posta Zrt. vezetésével, amit a következő időszakban lefolytatunk.”  

A posztban Balogh László az ÉVE-frakciónak is intézett néhány mondatot. Idézem: „Ők szóban és ígéretben mindig helytállnak, de a konkrét ügyeknél már sokszor láthattuk, hogy halogatják a döntést, mert általában nem a megoldást keresik, hanem azt, hogy miképp nem lehet megoldani egy problémát. Holott minden döntés az ő kezükben van, ezáltal a felelősség is. Most nincs helye a balliberális képviselők akadályoztató tevékenységének, hiszen a megoldás megtalálása a fontos…”

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.