Idén is együtt báloztak a PEN gólyái és szeniorjai

Pénteken tartotta a PEN – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ a hagyományos Gólya- és Szeniorbálját. A rendezvénynek – csakúgy, mint tavaly – a Halis István Városi Könyvtár biztosította a helyszínt.

A bál egy olyan hagyományos programja a kanizsai egyetemnek, amely kiemelt jelentőségű. Először a gólyáké volt, majd kiegészült a szeniorokkal, hiszen az intézmény szoros kapcsolatot ápol egykori hallgatóival. De az este elsősorban a gólyákról szólt.

 – Ez az este rólatok szól, ma este fogjátok megtudni, milyen az, hogy egyetemisták vagytok, és hivatalosan is bekerültök a kanizsai kis családba. Akiknek másik tagja a szeniorok, titeket is szeretettel köszöntelek, és nagyon örülök, hogy ti is mindig visszataláltok a kis fészketekbe –hangsúlyozta beszédében Kóti Luca, a PEN – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ HÖK elnöke.

A hallgatói önkormányzatnak hatalmas szerepe volt abban, hogy a program megvalósulhasson – a szervezet egész kis csapata dolgozott azon, hogy a hagyományos rendezvény a megszokott nívón fogadja a résztvevőket – hangsúlyozta Kaszás Nikoletta, a kanizsai intézmény igazgatója.

– Nagyon hálásak vagyunk a hallgatói önkormányzatnak és segítőinek abban, hogy azokat a fajta hagyományokat, amiket most már 22 éve ápolgatunk, dédelgetünk itt Nagykanizsán, amióta az egyetem létezik, azóta ezeket tudjuk tovább vinni. Nyilván mindig változtatnunk kell, haladnunk kell, és optimálisabb verziót keresni az adott körülményekhez. De vannak olyan dolgaink, rendezvényeink, amiket mindig ugyanúgy, ugyanabban a formában vagy legalábbis nagyon hasonlóan próbálunk elmondani – fogalmazott a megnyitón Kaszás Nikoletta, a PEN – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ igazgatója.

Az egyetem hagyományához hozzátartozik, hogy az ünnepi köszöntőket követően a nyitótánccal vette kezdetét a mulatság.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)