Jegyzőverés lett a birtokvédelmi kérelem vége

2022. nov. 21.

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki egy Balaton-parti településen bántalmazta a jegyzőt.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. március 29-én birtokvédelmi kérelem benyújtása céljából érkezett az önkormányzati hivatalba. Miután a sértett nő fogadta és a férfi előadta sérelmeit, a jegyző úgy döntött, ügye nem birtokvédelmi, hanem tulajdonosi vita, ezért javasolta, hogy a vádlott forduljon ügyvédhez. A férfi ebbe nem nyugodott bele és emelt hangon a birtokvédelmi kérelem formanyomtatványának átadását követelte. A sértett átadta a kért papírokat és megjegyezte, hogy a kitöltés során sok adatot kell megadni, ezért azt célszerűbb lenne a vádlottnak otthon kitöltenie.  A férfi erre még indulatosabb lett és a jegyző asztalához leülve megkezdte a nyomtatvány kitöltését. Miután ezzel végzett, odalépett a sértetthez és kezét a tarkójára téve fenyegette, majd háromszor kis erővel a tarkó-tájékát meg is ütötte. A nő felszólította, ha még egyszer hozzáér, hívja a rendőrséget, erre a férfi távozott a hivatalból.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A büntetővégzés jogerős – tájékoztatta lapunkat dr. Vándor Virág bíró, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.