Kaposváron így csinálják: ingyenesen LED-fényforrásra cseréli a lakók régi izzóit az önkormányzat

facebook megosztás

LED-fényforrásra cserélhetik régi izzóikat a kaposváriak, az önkormányzat kedden indított, az energiatakarékosságot és a környezet védelmét szolgáló programjában - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.    

A településvezető szavai szerint a térítésmentes csere lehetősége azok előtt nyílik meg, akiknek kaposvári lakcímük van.    

A politikus a program szükségességét az energiaáraknak az orosz-ukrán háború és az azzal összefüggő brüsszeli szankciók miatti emelkedésével indokolta.    

Egy háztartás villamosenergia-költségének 30 százalékát a világítás teszi ki, nem mindegy, milyen fényforrásai vannak a lakosságnak - jegyezte meg.    

Kitért rá, az elmúlt évek kaposvári beruházásaiban meghatározó volt, hogy a város 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érje el, a megújuló energiákat már ma is kaposváriak ezrei használják.    

Pintér Rómeó (Fidesz-KDNP) alpolgármester közölte, az izzócserére regisztrálni a led.kaposvar.hu oldalon lehet, ahol az igénylő kiválaszthatja, meleg vagy hideg színvilágú fényforrásokat szeretne. A pályázókkal szemben elvárás, hogy a LED-eket két éven át használják.    

Azok, akik nem tudnak online regisztrálni, a város négy regisztrációs pontján adhatják le kérvényüket - tette hozzá a politikus.

MTI

(Borítókép: pannonled.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.