Kerek évfordulót ünnepelt a bázakerettyei Aranyág Otthon

Az Aranyág Otthon 40. évfordulóját ünnepelték Bázakerettyén. A rendezvényen együtt vettek részt az intézmény korábbi és jelenlegi vezetői, munkatársai, az egészségügyi ellátást biztosító szakemberek valamint az intézményben élő ellátottak.

A négy évtizede működő intézmény több fajta szolgáltatást nyújt: a pszichiátriai betegek ápoló-gondozó ellátásán túl rehabilitációs tevékenységet és fejlesztő foglalkozást is tartanak. Az elmúlt 40 év eseménydús volt, és számos változást hozott az intézmény életébe – fogalmazott Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

– Már az indulást követő évtizedben olyan szakmai innovációk valósultak meg, amelyek néhány évtizeddel megelőzték a korukat a pszichiátriai betegellátásban, szociális ellátórendszeri körülmények között. Már akkor olyan hangsúly helyeződött a foglalkoztatásra, a terápiás munkákra, színjátszásra, ami akkor újdonságnak számított –nyilatkozta Zimborás Béla SZGYF Zala Megyei Kirendeltség igazgatója.

A színjátszásból a jubileumi ünnepség vendégei ízelítőt kaptak, - a megyei kirendeltség igazgatója hangsúlyozta: Bázakerettyének a több évtizedes szakmai múltja nagyon jó alapot ad a további építkezésre.

–  Az elmúlt években számos olyan kezdeményezés is alakult, ami egy kicsit ebbe a múltba nyúlik vissza, ezeket a tradíciókat ápolja. Hiszen komoly színjátszó élet zajlik az intézményben –tette hozzá Zimborás Béla.

A létesítményben csaknem 130 ellátottat gondoznak és ápolnak, közel 50 fős dolgozói létszámmal.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)